[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(2)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
都係睇外國影評
不過有兩個可能性
1. 普通彩蛋(同IT 一樣 pennywise又係要等
2. 因為11冇左能力先再出返嚟
覺得S5點都會死一個重要人物睇係el定will 佢開咗el mike will呢個三角關係應該已經諗好點處理 如果寫el mike和好覺得好夾硬 由S3尾開始已經覺得mike對el感情好似少奇怪 今季更怪 期待佢會點寫
bylers就覺得更加冇好結果 如果俾佢哋兩個一齊飛起el一定比人屌死 同埋都會好牽強 所以估佢哋三個之間感情應該冇好結果

睇返啲fans made片Will Mike頭兩季勁好戲 感情又勁好今季真係少失望
Joyce真係最鍾意嘅角色一開始覺得佢少煩好似我阿媽 但佢嗰種永不放棄睇到超感動 不惜一切都要救翻自己個仔
由S1個陣我仲只係人地個仔到依加S4做左人地阿爸,我完全明你講既野,真係要到某個人生階段先會明白到同代入到個角色
話時話點解今季班俄佬咁驚Demogorgon
明明第二季Harbour一槍一件
佢地驚demogorgan死
終於睇晒頭7集可以入嚟
細個睇骸骨之城已經鍾意佢 9年後仲咁靚仔把聲仲要好j
好想俾佢拖手仔一齊逃走啊
咁佢當年始終都係細路
一口氣睇哂
好鍾意eddie同robin呀!
殺全家都冇手軟喎
個妹仲細冇乜黑暗面都有殺冇賠
洗怕個呀伯
eleven 閂門果下
Sci-fi villain 大部分都係咁嘅定位
覺得人類係大仆街 所以要剷除人類 改善世界etc
原來細路11 真係搵另外一個細路拍
但真係好似
一槍一件果d係demodog
我覺得還好
以佢咁嘅level 一定要有god complex先咁盡殺曬d 00又剩
所以宜家諗住做單大野補返數
已經成長到完全唔係s1嘅佢
Deepfake咗個樣
Star war Mando Luke之外
呢個都令我驚訝
講錯 應該Boba先啱
Mando s2個Luke麻麻
無睇過骸骨原作但當時睇完戲覺得唔係好差啫
估唔到拍唔到續集
覺得呢季有啲悶…俄佬條線係咁飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞