[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(2)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
可能Steve死,Eddie頂佢個角色
但Steve個角色由S1走到依家 佢個成長真係好難頂替 而且都只係剩返一季
係貪心啲希望兩個都唔好死(雖然都好難
睇完上面個interview有個fans theory 話Eddie 比左件牛仔背心Steve 代表繼承左Eddie 一部份暗示佢會死,Nancy 同Robin 聽完即係變曬樣睇黎呢個theory都十不離九
我都係
001比011打左入新世界,入邊本身就有魔王果啲野
而001有超能力,所以變左五星上將

應該重有個魔王,可能第五季先出來
我都傾向依個
001入去嘅時候個紅色世界已經好完整
而且解釋埋點解入咗去就變樣

我覺得佢會由有超能力發展到去有集體心智嗰啲
可能背後同個世界嘅boss做咗交易/手下
例如每殺一個人佢就增強咗力量 同時幫個boss係咁開新門
都叫解釋咗點解佢殺媽媽嘅地方無開門

發覺Vecna都幾乾爽之前果d隻隻都黐笠笠同勁多口水
有觸手
我覺得1 3 最好睇
死返出去啦死狗公
3>4>1>2
3真係癡線 一路煲到凌晨五點先捨得瞓 勁緊張
4要等埋7月睇下會唔會變最好睇
2 真係好似公認最差

睇個下唔覺得差既
但諗返又真係無咩好有印象既情節
我最中意3個主線
D 戲份平衡得幾好
最重要係有水手Steve
https://youtu.be/oISAmGgF6fQ
2劇情悶啲囉, 喺度睇will發羊吊
其實佢個角色都幾慘
又無咩作用咁

佢就好似一個好路人既人望住佢地解決d 難題咁
無左佢無咩所謂
無左dustin 就真係大件事
第一季俾怪綁架失蹤大半季
第二季俾怪上身曲左大半季
第三季啲frd拍晒拖變左隱形人
第四季見佢有女聊以為有胡食, 結果都係要寫佢gay
無寫實佢係gay
呢度我覺得令到個角色立體左
4 佢有d 場景望11 都有d 感情咁
令我覺得佢似係青春期個種左右不分既感覺
佢個心智冇咩可能咁正常
應該寫佢日日有ptsd睇心理醫生
或者想quit 個party
希望佢條線唔好淨係im gay so im sad
明明佢最靚仔但角色長期冇作用咁
戰力:El Steve
策略/查野:Dustin Nancy Mike
體力應該都唔夠Lucas Max黎
吉祥物咁佢老母仲多發揮過佢
丫 Jonathan都係咁
Max第三季最尾明明同黑鬼好開心係度唱歌串肥仔
而家就話有陰影有情緒病講唔通喎
jonathan 係唔係得罪劇組
4 頭幾集佢都好似行行企企咁
又好似寫到佢要同nancy 分手咁
個角色應該寫到佢隊得草多所以個人廢左(懶左)

will 係靚仔d 但唔高...中童樣
Joyce最勁先知黎
s1-s4佢冇錯過+每季都踢爆個陰謀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞