[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(2)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
終於睇完...真係估佢唔到
美劇特別鐘意寫到幾廿P咁
愈亂愈好
睇緊頭3集only
好似唔係好hit?

一開始做乜玩靈異片咁
真係好鍾意Dustin 同Steve

黑帶都好撚正
想Lady applejack多啲戲份
屌你老尾溜冰場恰11
佢係奪心魔老細
s1~2神作 s3寫爛咗 然後s4救返不突止 仲係我覺得4季入面最好睇個季
算係咁, 去到第四季仲要開咁多條線都KEEP到水準
steve dustin大冒險最好睇, 其他線好似太過認真
特別11入返實驗室後D劇情都幾悶下
我自己理解係001比11打左去upsidedown 所以先有奪心魔個d,唔知有冇get 錯
所以先話佢係奪心魔老細
真 睇晒4季都依然覺得佢係bitch
我記得E7講001由細到大都俾醫生老師話broken (所以佢可能俾人歧視?)跟住又冇細路同佢玩 然後開始遂漸心理扭曲 佢呀媽開始feel到佢有問題 搵專家想醫佢 但搞到佢好憎呀媽 殺全家都殺呀媽先 可能引伸落去就係平時連屋企人都偏心細妹?佢又覺得其他人 全世界 包括呀妹都係廢柴(黑寡婦癱瘓弱者以弱者為食)所以就變成咁
佢last個集有自白 話由細都大都係孤立啲,無朋友(佢老豆都有講過個仔本身個人都係敏感啲),唔想甘於平凡,唔想日日都無所事事,點知無意中發現自己有超能力 就想改善世界同自己,就開始摸索,之後走火入魔
佢講啲野好似連登啲眾人皆醉我獨醒嘅白卡仔咁
以前Netflix成季一次播咪好囉,依家夾硬分兩季,不過剩低兩集大直路。
Mike繼續路人,等黑鬼將軍出來搞亂檔,然後出一出場救11。
警察老爸去蘇聯原本以為有什麼伏筆,結局完全變可有可冇的枝線。
都係崩牙仔同Steve最好睇,今次搵佢地加Max擔正是正確的決定。

如果講到11冇趕回來,扭到橋崩牙仔幾個人自己搞掂001,咁就真神作喇。
又係靠11開外掛打贏,咁就好行貨喇。

其實underside都成日自出自入,派隊軍隊打入去唔係好難啫。用火攻燒晒001係underside嘅真身咪得囉。
前幾季政府d人有曬裝備入去都死幾件, 如果武力可以征服到晨早唔洗打
今季upsidedown冇乜神秘感同危險
現實世界講野入面可以聽到又可以係入面拎武器同單車咁樣都幾易玩

希望打vecna唔係回憶殺
點解羅賓個演員把聲咁老牛ga

https://youtu.be/9lg16HAnixQ
你啲問號咪就係要靠觀眾腦補囉
第二季好似有個008定009嘅超能力妹妹,佢最後有冇死到?
我知呢段自白 我意思係冇乜說服力令到我理解佢點解要年紀細細就變大魔頭
就好似上面幾個回覆講咁 好中二
除非佢係想討論性本惡 同 性本善呢個命題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞