[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(2)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
好想俾Vecna恥笑
Confirmed?
係呀佢哋一早plan咗五季
終於睇完
點解mike同will既角色線愈來愈差
第1季最鍾意佢兩個,但一季差過一季
其他角色個個都進步緊,得佢兩個唔知做咩
啱啱睇完入黎報到
今季好撚正喎,雖然節奏慢過S2,3,但因為咁,情節鋪啲detail 同埋多左時間俾角色發揮

Ele 條線喺頭6集係悶啲,但第7集有驚喜

想睇多啲大麻仔條線,講得咁少

想屌一屌啲人話要用兩倍速睇,好悶嗰啲,係咪食得太多荷理活嘅垃圾片,要好快好爆先叫好睇
一路睇一路好想食花生醬
仲有二十日
成個po睇得最透徹
最comprehensive嘅答案
簡單嚟講,佢冇同理心
其實st已經係非常速食、爆谷嘅劇集
今季講故事水準提升左好多,鋪排更加緊密

好難理解點解仲要較快嚟睇
睇劇睇到咁難為自己,為乜
見話咩兩倍速,飛黎睇嗰啲,佢地已經唔識分何謂節奏
只要速度慢啲就忍唔住覺得悶

不過演員開始大
都合理
今季最精彩最搶fo始終係Hawkins線
蘇聯線 加州線 感覺似支線
有冇人同我一樣都好鍾意001... 佢對呢個世界嘅見解真係好獨特 指出人類一直都係偽善同虛假嘅世界生活

仲覺得佢啲對白好型 "I could restore balance to a broken world", a predator but for good..." "I became an explorer..." etc

btw 英文係咪有個超能力可以將超級中二病嘅對白變到好型 大家自行想像將呢啲對白變做廣東話講出嚟 有幾撚尷
只係我地英文唔好所以亂FF
一路返煲s3一路等
等咗幾年先有s4忍唔住睇晒又要等一個月
用廣東話講大部份電影對白都有陣尷味
same
係咪因為個樣太大所以S5決定time jump 好緊張 唔知會點收尾
9估最尾個大佬會講定幾時返嚟開拖,然後中間skip兩三年大家備戰
真心覺得stranger things好高質
netflix劇黎講已經算最top個d啦
又keep到風格 又多感人熱血位
同埋演員做得好好
Strange things 得001先算係真正天生有超能力
定本身普通人好似eleven同其他細路會練到有超能力
睇對白點寫法嘅姐睇法中2講到出黎可以型
廣東話梗係唔會直譯
睇到人講話預告eddie喺upside down到彈結他 有可能係為咗引走啲蝙蝠 等nancy steve同robin佢哋可以去打vecna/救el仲話eddie會唔會咁就犧牲咗自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞