[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(2)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
繼續討論!一邊等7月1號出Vol 2
(1): https://lih.kg/3018839

https://youtu.be/mVsJXiI60a0

https://youtu.be/gGCZ96ayj_4
唔記得前三季劇情嘅可以睇下
原來俄佬係無面男
長頭髪個陣明明幾靚仔
都過左咁多年

男人唔係應該襟擺啲咩
我覺得佢純粹係長毛會靚啲
想知001 S1-S3時做緊咩
S1果時好似都無呢d 蝙蝠

001 比11推入upside down world 之後11應該逃離咗lab?然後開始S1?
如果個時序係咁,咁001啱啱入upside down world 未有咁強能力都唔出奇既
由16年開始追落真係有感情
雖然有d角色後期寫得唔係幾好,例如Johnathan
但真係唔想有主要角色死
但我覺得唔會有大團圓結局
will 嗰條線唯一仲有作用就係佢幅畫
牙mike 無作用到唔知講嚟做乜,第7集一個鏡頭都無,提都無人提過
有冇人知知道stranger things有冇人做signal sticker
睇咗兩集,唔明點解11唔特訓佢的超能力,如果係日本動畫,佢應該要訓練精細操制的能力。
係 應該俾papa研究左一輪 El去到1983先走到出黎 可能就係根據001話俾佢嘅通道逃走
太屈機就唔好睇

Steve Harrington 世界第一
佢s1 一開始真係jerk 嚟
依家最鐘意佢

佢係少數長毛靚過短毛既男人
另一個係lost個sawyer
Dustybun
佢地就係想el 做個普通人過普通人生活
好得意
001咁屈機既能力, 竟然俾博士封到20年
有d 講唔通
佢都殺人如麻點解唔直接殺咗papa又肯比佢打慒仔針
我都覺得佢應該可以自己扯到出嚟
同埋papa竟然放心俾佢做orderly痴近班細到 雖然超能力抑制咗 但唔驚佢妖言惑眾咩好似佢對11咁
papa中間都有發現過而懲罰佢 但之後又冇野繼續俾佢留喺11身邊..
我想知點解佢79年嗰次冇殺到papa
佢係咪本身打算殺晒啲numbers 最後先黎返去解決papa點知呀El走咗出嚟發現咗
佢出手下下都扭爆人, papa冇死一定係佢留手
但理論上佢應該好憎papa
1.封佢能力咁耐又電9佢
2.想利用班細路
3.同佢個邪惡大計有衝突
睇完晒 唔明點樣解釋返前三季
即係之前佢係派啲手下
而家終於自己出擊??
Max
講開又講 以為老母KAREN係果D離地中產C9
第三季叫NANCY堅持自己既報導去追查真相, 睇到有D眼濕濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞