[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(2)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
點解好似好少人講Eddie
S4佢真係好搶眼
個人設同演技一流
幾鍾意佢

must protect
愈睇愈可愛第一集覺得佢膠膠地可能過2集死,去到跳水搵steve個陣先開始覺得呢條友廢得黎廢唔晒個頭腦都好清晰下
今季有返upside down個feel,由佢哋踩單車個shot,跟住用燈光傾偈,到間屋天花板個窿,真係上下顛倒。

而唔係一個普通嘅異世界。
https://youtu.be/na9vt5MBqh8
Sadie好可愛
佢話拍攝空檔見到Vecna食住辣雞三文治個樣就唔驚
今季有返之前嘅feel好正
條女死喺eddie屋企,Eddie 係差佬提起,Eddie又走埋佬,早就夠晒嫌疑

你唔用上帝視角都解釋唔到點解Eddie要走佬自招嫌疑啦
el 條線係個NINA搞左成季 諗住屌悶
EP7竟然連到去vecna點黎
第7集劇情根本係寫得差
搵條自己走唔到嘅路, 跟住提起個tracker, 但係攞走個tracker對逃走又冇幫助
啲army到左又唔即刻發圍, 要走返上去光猛地方等啲觀眾睇得清楚先開波
回憶又話自己失手, 又話自己plan好
未醒返已經俾papa夾走左, 但係個老竇嘅下場one又好清楚
papa又要同其他人隱瞞有one, 但係又俾佢大自由度
喱啲佢都解唔到
今集有d似猛鬼街
唔好死啊
我覺得佢有少少似後生版LDJ
有無人有同感
特別係隻眼
你睇番佢同隊友解釋d&d係套劇拍到佢成個弱智咁
你話80s你唔係弱智我同意
但見到佢d 行為我笑咗出黎
搞私了就叫弱智咩
對佢嚟講算係有晒證據認定eddie搞註咒
佢咩證據都冇
上一秒仲撐緊艇避緊你仲點落咒?
姐係呀撒旦會自動扭死曬威脅邪教嘅人?咁你講曬, 佢果時柯尿你當可以話佢殺人
條友根本衝動派開波咬定咗係eddie
條女死喺eddie屋企,Eddie 係差佬提起,Eddie又走埋佬,早就夠晒嫌疑

你唔用上帝視角都解釋唔到點解Eddie要走佬自招嫌疑啦
你睇番佢同隊友解釋d&d係套劇拍到佢成個弱智咁
你話80s唔係弱智我同意
但見到佢d 行為我笑咗出黎
下半季重裝去upside down打
最少Steve仲精精神神

今季話音樂就好似Dr Strange咁打開全送門
希望Eddie 彈完自己都走到啦

原來咁多人覺得s3爛
我覺得s1同s3都好好睇
s2唔差
你講緊rdj?
搞笑版
見到最後蘭西畀人捉咗
但Steve 都未上返去
會唔會下集就係Steve 犧牲自己去救佢
仲要成個season 唔會咁快寫死steve 掛
其實佢老豆脫離到001都唔係因為聽到音樂,係因為001用功過度
咁聽音樂根本唔係solution,但max又擺脫到...呢度好似bug bug地咁
WILL老母條線好鳩 BUG位多到仆街
果條線係笑片黎
其實都係得返兩集
有season 5
Russia條線係有啲誇
不過中年組見返面擁抱嗰刻都真係幾感動下嘅
同埋以為Enzo打怪嗰陣會犧牲自己 好彩冇死到同Hopper一齊走到出黎 希望佢可以捱埋vol 2啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞