[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(2)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
j完第三季 進入第四季!!!
Steve同Robin其實好襯
應該係。佢細個就已經可以用超能力
睇完s3睇s1,Will 細細個好可愛
最頂唔順係mike同will 喺11比人欺凌嗰時做得唔夠多 淨係turn off the music 大佬你條女企喺度喊緊仲唔即刻衝過去

真係好cute好cute仲要未變聲得意死
啱啱睇完第六集,點解你哋好似已經睇晒嘅?我喺Netflix睇好似仲未有下一集
香港後生你叫佢地聽K-pop国語歌就得
Stranger things幾季個soundtrack都好正
80’s music
咁都要屌

仲有18日
係 有可能本身就冇諗住殺死老豆 咁就係佢所謂嘅plan
不過音樂始終都關事 佢因為咁而要用更多嘅力 加上佢只係一個細路 所以搞左一陣老豆就暈左
S4 ep4睇到眼濕濕
首歌同個劇情好夾
跟住去到ep7 1 vs 11睇到起雞皮
估唔到去到s4都仲係好好睇
https://youtu.be/WAuN5yVFkfQ

原來個twist諗好咗咁耐
多謝ching
真係勁鍾意stranger things,s4x4已經loop左十鳩幾次,次次睇都眼濕濕cls
好想拗直robin
我仲以為今季可能會講佢地有可能一齊
我覺得係,阿一係想殺埋佢阿老豆既,因為就算佢老豆死埋都唔會有人懷疑個塞豆窿係殺人兇手。同埋佢根本就想離開個屋企唔想比人管,我係佢就會殺曬全家人之後自己失蹤,最多係老豆死法唔玩花樣,整成畏罪自殺咁既樣,阿媽阿妹就入埋佢老豆數。所以話佢一開始就想殺淨老豆一個人既觀點我覺得係唔成立既。

但阿一唔知自己既能力有CD,個陣最多連殺2個,殺唔到第3個,而咁岩個收音機入面個DJ又播首歌出黎,佢老豆係咁岩聽到首歌覺得好J,而跟據阿院長所講,音樂係會reach到大腦某位置,令人就算發緊夢都會聽到,所以阿一老豆係雙重巧合下先執返條命。

當然,亦可以話係佢老豆聽到音樂後對抗阿一既精神攻擊令,而咁岩阿一招技要CD,所以比佢老殺反cup,執返條命。

劇中冇詳細交代,可以留比觀眾自行腦補,但對發展唔會有太大影響。
唔會啦,響船度佢望到Nancy 情深深咁望住Steve 個下微笑,明顯係會想幫佢地兩個cool 煲
上季都話Robin係les架喇
有冇可能Robin係bi唔係les 有機會同Steve一齊
睇第四季以前有諗過
但睇落應該唔會
搞左咁多野又寫佢地一齊我會覺得佢地適合做friend多啲…
但仲有一季真係咩都有可能發生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞