[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(2)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
有冇人呢到係ST同Loki兩套嘅fans
見今日mtv係佢地三個頒獎俾Sylvie (Sophia) 好開心
其實我覺得El會死
犧牲自己永遠封印upsidedown世界諸如此類

而且我覺得佢喺s4都寫到will對Mike個感情有啲扭曲咗 同有啲封閉自己
唔知係演技問題定導演要佢咁拍

例如佢明明見住El畀人蝦 但無一次幫過手
溜冰場嗰次都係Mike做主動幫El will仍然成碌木咁
怕事還怕事 只可以講如果換咗做Mike佢一定唔會冷眼旁觀
應係唔多唔少都係妒忌El

可能講佢S5畀upsidedown大boss放大佢嘅不幸
次次都係捉佢、接受唔到Mike最重要嘅人已經唔係佢
直接黑化咗

Mike同will今季真係太少戲份
好似都有d 立Falg 位,之前係upside down 同steve 講真心話,話Dustin 其實好崇拜Steve 自己都有d 葡萄佢,話佢係人生贏家d 女已經俾佢食曬,仲要咁受d 細路歡迎。
最少今季唔會死住,仲有一季
Season 1 真係幾鐘意Mike 對Eleven 細心,仲勁有義氣,記得有度係講dustin 俾d bully 捉住迫佢跳涯,Mike 為左救Dustin 走左去跳涯,最黎eleven 黎救場,果度睇到我眼濕濕。

我原本個人猜測係用El嘅犧牲作為ST嘅落幕
Sam
Argyle劇外都係真長毛
唔係呀Bob咩
真係接受唔到咁死法都就走到出黎
套嘢原本青少年向正常就唔會導向死主角群嘅結局
但明顯S4轉哂風格 因為佢哋要成長
個導演話唔再拍柴娃娃探險之類
S5可能點都死一兩個
只係睇下寫死邊個會有意義啲
為死而死一定畀人鬧爆
嗰條line最吸引喺佢
春心動嗰度好有喜感
係呀
一開始仲以為Bob係spy黎
其實覺得Joyce都幾攰
S1個仔被拐左去upside down差啲死
S2 自己男朋友死
S3 以為Hopper死左
S4 山長水遠差啲自己條命仔都冇埋去Russia揾Hop佢真係好tough
如果真係有大boss , 我覺得第4季尾就要出黎了
Steve Harrington 好能型
應該係每27年先做一次野
27呢個數字應該關事
殺人係27分
中間隔左27年
第四季都係27號上
應該關啲事
el死左應該會暴動
最有印象係joyce 肥佬男朋友死左
屌你摩擦力驚人
Dark黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞