[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#20

1001 回覆
10 Like 19 Dislike
咩筆直先 因為我地果d 可能你會覺得偏貴

6000up

不過幾百蚊都有既 但要自己去髮品店或者近年果d 新手包 可以買黎用下
【有d 教人剪自己個頭或 速成班 有賣套裝】

鏟 就 Panasonic 果d,簡

因為輕身d 自用好d

我用babyliss wahl 果d 會有dd 重。。。
有用
但家用日用既野比起一次性深清

日常用既野可能會緊要d
而家你本身用緊咩
帶帽
都係早晚洗頭
洗頭水用log on無矽洗頭水
用一段時間lebel lycomit,先

無矽或大部分 萬0有賣既牌子都唔太岩用
買左紅色果支 試下先
想問有冇保護性好既抗熱打底/髮尾油介紹
頭皮spa/facial其實有冇用?
用黎夾定保養先
有既 其實

不過如果肯花呢d錢 反而我覺得家用洗護更加值得關注
夾之前用既
請問paimore同milbon兩隻牌子嘅負離子藥水有咩分別?
ats 抗熱
可唔可以去普通Salon叫佢剪barber頭㗎
paimore
直療果類,
做完頭髮偏酸性 手感似會細滑d

但當果浸野甩左之後 原本頭髮既質會呈現返
甚至比之前更差 因為佢part1 需求係個軟化要比其他既都多dd 即係要軟得足夠多dd
同埋個手感會有浸膠膠地既feel 如果有染過或者係即時再染

milbon
彈強韌 好控制

同埋而家都好少單睇牌子去做架啦
反而睇效果同需要

而且會溝黎用

因為有d 係chemical 類part 1
有d 係填充類型 或者酸性都有

而我自己個人就唔太鐘意paimore

早都幾年ok 既
直接去,barber shop 可能會好d

都無絕對既 有salon 師傅會剪barber

但barber 都未必一定係識剪。。。
雖然機率低d
咁你洗頭水 可以用lebel lycomit
唔係特登介紹返佢 如果你唔笠又唔想偏控油功能性或藥性

佢呢款好d 如果一般發生緊用成套 個根笠個尾乾

我都會建議 lebel,lycomit 洗,skilliyrepair 尾

至於你果個情況

同埋唔埋on top 唔好用髮尾油 有d eg 韓國樣,橙黃色身黑色蓋果隻 愈搽愈乾 搽果下無野,洗走果下愈黎愈差

你濕搽完ats 抗熱 吹 乾可以再搽 lebelmoist

如果你搽ats 再吹都乾

排除搽唔夠之外

其實你把頭髮,應該要砍掉重練

或者從根本考慮 點解會整到佢咁乾【chemical 既過程或方式問題】或者自染過或回顧返之前發生過咩
巴打如果想買風筒最少要幾W先夠勁? 大概幾錢既風筒已經算好用?dysan好鬼貴
https://fb.watch/d3uHmFm5QT/?mibextid=7FbTGu

巴打見到你上個po呢條片個男仔個cut應該點同髮型師講? 見佢兩邊undercut位長度可以做到好多髮型
睇你咩需求 講黎聽聽

或者恆常使用者 長度 狀況
直接圖好過講
漂染完 去黃洗頭水要用幾耐?
平時想吹平陰
但係次次啲陰吹完冇耐好快就亂哂
有啲向左有啲向右
變到好似好亂同會見到額頭
應該點樣先可以自然d

利申:天生少少luen
Guy tang補色護髮素香港可以係邊買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞