[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#20

1001 回覆
10 Like 19 Dislike
左二 2號同3號有咩分別?
想問下天生攣+厚頭髮之前本身想剪一刀切,比髮型師話太厚,佢無問我就直接幫我剪咗層次仲要剪到見頸,依家過咗幾個月頭髮終於長返掂膊頭,但因為天生攣我又無做負離子,搞到外翹再加上髮尾碎濕濕好梳突。
如果唔想個頭再剪到咁碎可以點樣同髮型師講?同埋天生攣係唔係留長頭髮好啲
風筒推介邊款?
Budget $3000樓下
硬度
你咪直接講 一刀切。。。

我想就咁梳曬係後面 啪齊曬佢就ok,架啦

其他野咩都唔洗搞

【 你係咪想咁先 或者係你講下我聽你想點】

睇下點樣表達易理解dd

天生鬈 係留長d 重d 墜d 好dd
jmw 中價果個 兩千中 果個正
ching 想問下頭髮去到幾長先要電
電完之後係咪會有蓬鬆感?
不過我唔想電得好攣小小波浪型就ok
thx ching
如果唔電嘅話淨係靠鹽水髮泥整縫鬆ok?
無話幾長 睇需要 同效果

呢個係操作果個人同你溝通就
而且都要睇埋個效果先知應該點styling

請問 唔打底清況下,用直髮夾做 曲髮效果,用 泥定啫喱會比較好呢
樓主tg係咩 想搵你攪攪個頭
瀏海量少會漏gap,加上額高唔打算剪短髮,可以往咩方向發展?

想問染左黑髮差唔多一年免漂真係染到呢d色?
少量泥或wax 調整

用spray hold

因為怕整散開佢同亂左
置頂
短陰或分界

小到點先
你睇佢個根位至髮中 都有d 橙橙啡啡同埋髮尾果段明顯有漂過。。。

btw 你染黑過都做唔到呢d 色
而且個 濾鏡都壓深左隻色既鮮明度
咁染黑要點先做到呢隻 要過幾耐或者要漂多幾次?
有兩條空位咁,好似分咗3 part咁
有冇鋼夾燙作品睇下
漂一次兩次 要睇 個黑既部分退成咩色 如果有太橙就唔得

而且你其他頭髮新漂果d 可能係染色前要上一浸色先

染過黑其實之後整都係多工序同煩
不如直接t 相。
置頂有

你係講緊電根果隻 定ion perm

如果根 就呢d 款

如果你講唔洗點gel 散曬出去,剩係做個根 果種
我無用d 一字夾仔電 因為我電過 之後生返d角位太勁我唔鐘意

所以我用夾仔 鬈細圈 做鬆出黎
同埋
因為我好少用同一種技巧電曬成個頭
係 如果仲買到英文版希望分享返比我

我之前買落果個都係英字
後期係殘字
有關於髮型問題係咪可以直接tg 搵樓主問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞