[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#20

1001 回覆
10 Like 19 Dislike
想問一般salon無列明嘅染髮牌子係咪雜牌?好傷頭髮?
同埋d焗油係咪好廢?
樓主~你好
想問女仔 幼+易斷髮質+天生髮尾曲
應該中間有個斷髮位明顯見到有頭髮向外翹
平時都有用直髮夾夾貼d
但呢排濕氣太重,無幾耐又彈番晒出黎
有咩解救方法令到佢撫平d?

如果只做treatment 可以hold到幾耐到?
同埋建議做邊款?

謝謝樓主
想自己染淺啡色 無漂過 除咗泡泡染髮有無邊隻colour推薦
唔會

甩到黃 可以試下 但都其實睇牌子

或者用紅色 一兩次 上左色之後唔用
應該會kick 同鞋 而且泡完下次上甩色都係快

wbe7 shiseido
或者n7

又有d 野睇,又唔浪費

如果唔多想點甩 剩係唔想煩

可以簡返歐洲色 4~5brown 果d 色 會實色d
呢樣真係唔知 我自己就唔係

因為收左錢無理由整d 廢既落去
我寧願唔整 比個洗護牌子你去買set 靚野好過
想問吓香港整爆炸頭要幾多錢
同埋邊度有得整?
夾完搽返少少野
天生鬈既問題 而且有短既斷髮飄起。用treatment mon,住佢 作用唔大

除非你本身家用洗頭水 都係會洗到鞋鞋漲漲咁

否則treatment 係無咩效 係呢件事上
兩舊野溝埋搽上去既 shiseido

不過老實講 唔係短髮真係唔好自己染

短都勉強接受自己染

長真係之後再搞都煩架
可能用hashtag 搵比較快

直接問

我見有人做
面長點電髮最好
相 cc

tg 置頂有
Set 定係電

如果電 正常都係隔返幾個鐘或大風或濕左水都會

如果set 呢 就搽多dd add volume 果d 打打底
吹完橋住 唔拆散。然後 由佢 用手逗住個底 然後噴spray

由佢豬腸咁 行行下都會鬆開

都唔夠 直接 濕髮時打底 用d 出到黎會乾身d 既泡泡
想問吓波浪夾/三棒捲髮器有冇推介
香港係咪已經停咗產
好多髮型用品都搵唔到
自己剪fade 有冇咩技巧?
見到有隻叫qiqi既直髮療程話漂染都做得 想問樓主點睇呢個treatment

樓主有冇用過呢款? 見你之前推介嘅gp201平佢$600-$700 想知有咩特別
利申:長髮女
上網搵 正常都有既 曾經babyliss 都有出過
無 放膽d
同加油
我見 有堂介紹緊 未去上
未叫返黎試 但黎緊會

btw treatment 類 做到直既效果

以往都係偏巴西類 睇下佢咩料再覆你
佢呢款係

做treatment 導入夾黎

佢多個60度微振動
同埋護套 用黎搽完treatment 夾

可以用係bbo kk 果d 度

佢個護套可以直接水洗

同你日常用造型無咩大幫助
師兄想問下係咪有啲gel/mousse專for電髮用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞