[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#20

1001 回覆
10 Like 19 Dislike
要睇佢點漂 如果漂得好盡
一洗就係會無

而且上色時有無加d 野落去等佢入色入得好d 都係關鍵
兩件事

你洗頭水還洗頭水 本身洗頭水都係會 有可能有呢個問題

處理卡色還卡色

好多種方法 有漂 有對色

如果我將新漂既對返去卡色既色再一次過上 其實都係一種方法黎啫 不過手工多d
兩樣都ok 無所謂 睇用家喜好

吹左會散d

唔吹無咁散 但可能無咁鬆 不過錫紙本身都會鬆
造型 就跟返 wax 呀 或者你個stylist 介紹既

咁多數鬈髮都係不外乎用果d

平時想比頭髮休息抖下 如果男士 用唔用抗熱或者保濕果d 我覺得還好
.反而如果想認真keep 我覺得買d 靚d 既洗護更好

milbon
x treatment 果d 洗頭水牌子都幾好
lebel
dr junior
個人覺得 鹽水

不過重spray 既人,d 頭髮都可以變到好得人驚

置頂有t
我都唔知點答你好
因為就算漂得足 你輕輕係兜野加d 色落d 灰色度
係可以 令到隻灰出d 之餘仲會襟d

之前有答過你
至於佢一野上到咁深色 之後係唔會變返灰

只會係淺色返 仲要睇佢係上咩色先知會點fate out

如果藍藍地 你漂得足 當然會灰灰地都唔奇

所以好睇 係 咩底 上咩色。。。
多謝解答!
sorry miss 左。。。
.ats 抗熱
lebel moist
或者 ghd 抗熱都ok
樓主點睇HAIRCHITECT白色/黑色果兩隻隻嚟做side part髮型,加埋鹽水打底會唔會好似黑泥咁夠hold成日?

呢家用緊你推薦嘅黑泥加鹽水都好夠hold
樓主而家洗頭水護髮素係咪仲係推薦lebel repair?定係有啲咩新products推介
利申:男
ok,既 好洗就ok 架最緊要

如果你本身用得幾好唔洗點轉都ok 啦
男既話 係lebel,root supli
咁女嘅洗頭水護髮素呢?
skilliy repair 或其他牌子既修護都ok

dr junior
x treatment
收到 唔該哂樓主!

多口問下,其實呢家好多髮品店賣果啲clay都係話全天然成份兼有護髮功效even打底水,樓主點睇呢啲products?
樓主想問下有邊隻hair spray推介?
新手買咗枝gatsby勁易起泡同黐塵頂唔順
可以試囉

btw 個人睇法有伏味
不過你都可以send,黎睇睇我去買黎試下

左一同左二

果個圈唔洗理
係咪兩枝都啱all back 頭?感謝巴打
張x記,好多分台都有賣果啲pomade同clay,一盒都要100up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞