[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#20

1001 回覆
10 Like 19 Dislike
睇頭髮同效果

shiseido,粗頭髮麻麻地 如果cold perm
直接相

要呀,要上色tone 一tone 色
用d 好淺色既染膏

通常呢d 撈色都ok
想問下女電髮 天生極攣又粗 加上keep住好耐每半年電一次負離子超級傷🥲
但係最近呢兩次整負離子(一次用shiseido一次用paimore)唔知點解都係兩星期打回原形🥹仲要比以前更加攣 點搞😭
咪撚玩啦 高質salon最多閪客 個個都好似當自己比左錢就係最大咁
應該paimore,果次係最近期果次?
老實講 直接靠chemical

電或軟化佢 比返個方向佢加 等d,頭髮聽話d

但都有d 特定既方法
想剪呢種瀏海
係咪最好留長d先去剪
有冇咩伏位
謝謝解答
係呀。2星期前 但係l
paimore 我發覺仲快就會打回原型
打底然後吹

add volume 果d
咁當然留長d 好d

伏位

會係髮型師

不過幫你剪開既都應該處理到既
你問清楚佢囉 處理唔到唔剪都ok架,咁囉
係呀 我都有成日講

pai 對天生抗拒髮

要做直 會好易還原 而且到時唔直唔鬈仲衰

所以有時d 髮尾乾 髮根好粗生
我會用兩款 產品做
會好d 既
不過剪果度 可能要盡量輕到dd 又薄身dd

一疊野咁 都好難整
其實大部分 歐洲牌子d add curly

都d 都ok

bed heah tigi saco

因為好粗生要有造型feel 其實係有d 難
而且短髮得咁少距離 你自己整 難上難

可以既話 有隻細既夾,會再方便dd
head
巴打 我黎緊要去泳池游水
我知游泳池啲水好傷頭髮,有冇事前&事後嘅產品同部驟可以盡量可以令頭髮冇咁傷?
但佢個款似愈搞愈多野。。。
想問下glam palm推介邊隻款?
平時淨係夾下陰同髮尾 細軟頭髮
我曾經用過wella,出既一隻海灘用果d 洗頭水
【橙色樽】

游完水 洗完 真係無左個浸 痴痴笠笠 乾果d

我都搵緊隻新既替代品

靚既洗護 都係會好d 既
但都有dd ddddd 果d 游完水既手感

但上次用果隻 真係無

所以你可以搵下 如果搵到都話埋比我聽因為我黎緊都染
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞