[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#20

1001 回覆
10 Like 19 Dislike

有冇聽過鋼夾燙?

好電?

或者留到好長
鋼夾 剩係極近髮根

除左鬆,明顯多層次以外
有少少類似以前果d 台式電髮根

但佢有個好處 生返出黎 去到髮中髮尾 個感覺無咁突兀

錫紙,就成個散開,偏平向

電髮有好多種類方法同用途 要睇效果同所需要既情況而決定
可以 問題不大
呢種要用wax/clay/泥去定型?有冇介紹?
鏟而唔見肉係幾多mm
髮質幼又向前生 有用pomade 但keep唔得耐
落mousse好定係鹽水
之前Highlight過一次 都整得ok
頭髮長返想補色
想問吓係咪就咁染同一隻色就有返Highlight效果? 因為highlight個啲之前漂過
如果想再整balayage會唔會要再漂?
呢d 我係用好少好少既 泥 然後靠spray

主要靠spray
睇本身密度同粗

6mm 基本都一定唔見
如果前面留陰嘅話2邊應該點剪
上個月去咗間伏salon 2邊幫鏟到又青又高
二百幾蚊剪到十足十兄弟咁
應該同個髮型師點溝通
想問下家用既話 X treatment洗護系列 定係K18 4分鐘家用修護髮膜比較好?唔該你 同埋有冇聽過emma cocarne髮尾油呀
打完底靠 spray 唯有
同研究下點比心機吹
就咁上 開頭唔多覺 但會有分別既
同埋一兩星期後都會明顯返

如果再整,當然要再漂

或者想個深淺對比明顯 都要重整

除非上次上既 係好深既底色 完全唔郁底色又唔介意新生d highlight 有dd 新生髮 【或者係呢d 位做d 駁口既接位 】

都可以唔洗重整但又靚
直接相

不過青高唔係問題 如果岩頭骨 係要咁做 因為太低一舊野勁大舊

平時係咪唔gel ?
兩樣都ok 但家用我會鐘意 x treatment 多d

有呀 有用過 都ok
emma d product
有冇咩深色顏色染髮推介?
啞色 但你講條方?
平時唔gel
頭骨就頭頂2邊較突
emma 都ok 咁有冇咩髮尾油你係用過覺得超掂㗎🤣
同埋除左xtreatment仲有冇其他洗頭水護髮素髮膜好推介?😭
我個頭每隔半年就電染一次同埋加上每日自己嘅頭髮超級傷 本身用緊外國小眾天然洗頭水同埋摩洛哥髮尾油🥹唔該!
所以會有呢個問題同埋知係咁
純粹好奇。
女仔黎講點樣既髮質先carry到短頭髮?
點解有d人短髮咁靚但有d就咁7?
定一話其實個個都可以短頭髮,係睇下整得好唔好?
想知中分頭成個流程係點?同埋頭頂點先唔好咁塌 keep 耐啲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞