[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#20

1001 回覆
10 Like 19 Dislike
髮質本身硬同乾
同埋頭髮量偏濃密
適唔適合電公仔麵頭
巴打想請教下想個頭吹貼有咩好方法
男短或中 wax 或tigi 泡泡果d 都幾好

milbon prejume wax 5

Tigi 聽日影你 今日off
咁要睇實際情況或之前d stylist 偷薄既方式有問題

或者你試下咩都唔整一段好長既時間 先知道個結論 或實物睇到先答到你
唔會 人搽到自己搽係一定有大分別
咁當然你可以叫你屋企人搽 不過b 5有好多代
硬粗髮質 電出黎比 幼 線條更好
唔該哂

想問吓呢個頭使唔使電
如果頭髮用過印度染料上色
仲可唔可以染返正常染料上色?
想問頭頂剪層次同高層次姐係點解
同係咪個個髮型師都會get到
一路用開lebel iau serum洗頭水,但最近電完頭髮,係呀停用會好啲?
想知染頭 染到一啲瑩光色咁
係咪技術差
謝巴打
想問下m字額,建唔建議電髮?如果可以,會大概有咩選擇,本身個頭都似菱形頭。唔該巴打
會架 近年大家都輕一刀剪或亂偷薄

但而家有d 係專講 系統同固定偷薄

咁就以免重複左剪左好多短既出黎

剪返上次比你剪左果d
如果粗直硬要

如果本身有d 鬈底 唔洗都ok
可以 但有機會一達達同果個部分好難上色
我諗算係兩樣野黎但又有d 關系咁

難d get 到 我就興直接相

頭頂剪層次

【層次有分高,低 中等】

高層次

髮片既頂位 由短至長延伸 做到唔堆積既感覺

但 都要睇你放係咩位 髮片點拎個方向
剪既份量係幾多去決定

剪頭髮係由好多樣野堆出黎
係呀 天生鬈先好用serum,不過我多數叫人用護髮素多既 serum,既話

洗頭水有d 笠
點樣螢光色法咁犀利 染髮
睇幾m 同 幾多髮量

如果髮量唔夠 只能電鬈d 用以覆蓋多d
天生攣頭髮可以有咩造型?
瑩光粉紅嘅色唯有等佢甩色
想再問一吓,如果想留呢個頭去剪頭髮,除咗尾位要留,仲有冇咩位要特別留/剪
高層次 即係算容易gel起 ? 相比起層次

以前聽過個概念類似雪花咁一片片 由頂開始? 唔知係咪形緊高層次
如果我頭髮啲長度只係長過膊頭些少 但頭頂啲頭髮又咁厚 有冇咩髮型比較好
平時就係放落黎 睇黎頭髮好多但又唔夠長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞