[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#20

1001 回覆
10 Like 19 Dislike
電完唔會用鹽水

一鞋 二破壞個鬈 三 都唔係用鹽水 styling
四 髮質會變差
thankyou!!但keep得耐唔耐
手起
柔和d

硬dd 硬線條

手立
有一定既長度 或厚度

手起同鏟,組合

其實有好多情況 我多數應因整體決定

eg,如果佢成個髮型都好sport 而我又想個風格硬朗d 會鏟起

如果佢係偏韓仔d 而髮質又唔夠量 我會簡手立
咁如果攣得好緊要係咪都係最傳統Shiseido負離子最好啊?🙏🏻
係咪就咁用鹽水打底+泥同spray就ok?
Hello
想請問下染左灰色一個禮拜到 洗左兩次頭變左灰綠色呢個case應該用灰色洗頭水補定用紫色洗頭水 綠色好核突
鬈得好緊要
係做負離子好d
你意思係唔電

係用打底既 或者add volume 吹好個形

咁呢d 就好睇技術

或者用直髮夾夾夾個紋先
用灰色或者紫色意義都唔太大

呢d 情況係個漂底未夠足

如果你介意隻綠 我會建議你用粉紅色洗頭水去洗可能會好d 或者紅色洗頭水

因為呢d case 要睇到實際情況先知可以點搞

仔細野要有得睇 不過紅色洗頭水呢個方案都穩陣既
但係想問用紅色洗頭水洗嘅話會唔會出現卡色嘅情況?搞到個頭一噠噠色?
想學剪男士短髮

有咩途徑最快可以學識
電完個頭,依家係咁甩頭皮點算好
新手gel頭 當我全頭上哂泥之後點樣避免D前陰會變到一枝枝咁?
頭髮塌同細軟,夾完頭落hair spray都唔係好hold到個型,有時流汗就基本上亂哂,有冇hair spray推薦?
你而家都卡緊 因為灰出綠

而家有方法處理呢d 卡色既情形

一達達就好睇你點撈
就算唔係紅色補色既 撈唔勻都係會唔勻。。。
處理卡色係要用紅色洗頭水?定係要再漂再染過
錫紙燙點樣打理最好?
見有啲又話洗完可以用風筒吹 有啲又話唔好吹
買咗glam plam直髮夾
本身髮質粗硬毛躁應該夾之前用邊一隻護髮產品好
想問下男士電完髮要點護理同維持個效果耐啲?
網上啲主打 造型又護髮嗰啲打底噴霧其實係咪出街先用? 如果24小時長用係咪會出事
平時屋企休息唔出街沖完涼係咪要比啲頭髮抖下,唔好用咁多造型類打底?
然後想知電完髮係咪一定要用護髮打底類啲噴霧/油先可以修護返啲電完嘅頭髮? 如果要 有冇推薦
鹽水同spray邊個傷頭髮多啲?
去速剪見工

或者市面有d 班
咁要睇係因為咩原因

落藥水果陣 有無接觸到個頭皮。

因為有時用左d 洗頭水 再接觸到chemical 可能都會有呢樣問題
搽曬後面 同 頂先

抹一抹隻手 【但唔係真係洗手咀

然後再gel 陰。
或者換styling
打底 或者 電 或者吹頭技巧 有用過spray hold.
但如果講出汗 我諗係得電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞