[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#20

1001 回覆
10 Like 19 Dislike
係呀...
係咪用亮身 啫哩gel 就可以?
Lebel洗頭水呢隻係唔係最涼?
無話應唔應該

有無相先 睇下 置頂有t
有無相 可唔可以電到 或者剪到好短先
sure
lebel lycomit 綠色
1. 之前做過baby hightlight漂過,頭髮好咔,加上天生少少攣毛底,做咩treatment 修護頭髮改善髮質最好?京喚羽同b5邊個較好同可以keep 耐d? 定有既好treatment推介?

2. Baby highlight 漂到頭髮好金,染咩色比較適合無咁快洗到變金色 可以keep耐d,又布丁頭無咁明顯,又適合面色比較黃既?

謝謝🙏🏻
巴打油性頭皮
用邊隻洗頭水去
頭皮間唔中模到d油脂粒
唔敢刮佢
想問吓而家男仔電髮(想電wave嗰度)
有冇話頭髮幾長先電得好睇 因為都驚頭髮太短電咗會唔好睇 thanks
b5或 x treatment

dr jun 對漂過爭dd

2 無咁快金 布甸唔明顯 得深色 ash feel

但開頭就唔好介意效果唔明顯

都簡左深就無話黃唔黃果個問題
試下 lazulite 既綠色先
短有短電既方式 唔會

不過睇你襯咩同想要咩
染髮染衰咗=應該要有心理準備
https://lih.kg/3119942

樓主我想請教一下你
點解呢個post個樓主個頭會變左紫藍色,而唔係粉紫色?
係因為個髮型師撈錯色?
定係漂得唔夠淺?
留意定邊個髮型師執手尾,執得靚

你自己問完都覺得有d 奇怪

因為 挑得一定唔靚 由其如果有剪碎過
關好多野事

漂唔夠,色唔勻, 頭髮歷史

做到咁funky 果d 色

頭髮歷史都好緊要
同埋 如果拎得呢張圖黎既人,佢都會鐘意d獨特d 明顯d 既色 如果咁濃既色素 佢都未必鐘意

不過我諗洗幾次佢自己會覺得好dd 既

因為佢 應該覺得而家隻色 d,色素好濃 太飽和

同埋再上都係要重新輕輕漂拉一拉返好dd

所以都係等佢自己甩 方為上策
https://www.goal.com/en/news/grealish-aware-requirements-man-city-star-ready-explode/blta1d709722ec2393a想問亞洲人留長放落黎係咪都唔會有鬼佬咁軟同易打理
如果最近漂過+做咗京喚羽treatment 轉用呢set洗護啱唔啱用?
應該用咗去黃洗頭水先 定普通洗頭水先
頭髮本身係直 髮尾開叉 吹頭時頸對上啲頭髮少少kick
想問下邊隻補色(粉紅色)/去黃洗頭水好用,或者比較推薦
想染普通啡色,髮質ok,無漂過,係咪坊間非泡泡染髮產品都得? 有無推介
唔係
穩陣+肉酸

不過都可以試下玩下既

如果放係前面還好,要睇你擺係邊同幾大片
唔一定 有d 黑都好睇

同埋染左成件事唔同曬架都會 如果由黑轉啡

我覺得睇個人 【雖然有d 廢 但真 】
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞