[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#20

1001 回覆
10 Like 19 Dislike
咁一係用上面既頭髮壓住佢 有無相睇下先
天生 好似鬚根咁 我都想有

barber 有d 鬚水
唔係 m 額長陰仲易barcode

短陰 就住黎剪先岩

唔好問我拎圖 因為剪完 唔會見到 同埋要同實際情況去處理同就

但最緊要係個陰肯剪短 同肯gel,因為剪短唔gel,有d 7[一定既
1)睇你需要咩上咩色,不過幼底都出色 唔好簡歐洲野無咁老套 歐洲紅底基色

2) 有 lachoa milbon paimore 果d 針對幼頭髮都幾彈

3)咁一定會
有冇電過髮尾?定係純粹洗完頭吹到咁再用電髮夾整成咁?
咁整直左個手感都係會幼細d

因為夾平左,佢會變扁

同埋 變幼 的確係脫既先兆
頭髮長同塌的話,會推薦用粟米夾定直髮夾?
介唔介意講多d,想大概剪類似既可以點同髮型師講定直接俾圖?
天生 本身多髮毛應該完全唔難,例如唔剃so一排真係可以生到成下把so

例如點樣可以好似佢咁分到左右邊,露到少少額頭出黎,而又hold到
想問下啱啱電完髮
沖完水未乾哂個狀態點做到
一吹乾左就唔同哂
側邊頭髮又硬又鋼起打橫生可以點搞
唯一解決只有定期鏟?
直圖very good
大部分時間向前吹 然後輕輕向後吹

如果會夾就更好
濕時 用 wax,或milk,或cream,或 mousse

類似既styling product

然後用風罩烘乾
留長 再 睇下down 唔down,perm 到
追過以前你D post
Napla N Polish Oil 係咪都有用架
睇片見個效果好似唔錯
留長係無咁彈既,微微拱起囉
但有咩易打理又好睇既髮型適用?
想問一定要夾的? 每次吹完頭都要夾?
冇打針去唔到salon 但近排頭髮長到有啲頂唔順

想問下自己剪長頭髮有咩要注意?上網睇好多人教將啲頭髮向前 紥住之後一野剪落去 但我見剪出嚟個層次幾高 唔太中意
n 出d styling 都ok.不過香港怕會太笠同濕既feel 啫

我個人都鐘意既
請教下髮型師 點睇呢支 打底噴霧
Zentryo Root Lift Spray 賣$238
未用過 心郁郁想試
想問下平時用開濕泥/curl cream,市面上有邊隻洗頭水洗得最乾淨?
Salon個啲唔知係咪貴野,次次去到明明勁痴立立都洗到好清爽
樓主可唔可以影上個post講個隻jmw 風筒?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞