[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#20

1001 回覆
10 Like 19 Dislike
你天然洗頭水同 用摩洛哥油(我最憎

你d髮質應該都幾差 又漲,手感又鞋 又難乾。。。

你想用黎做咩 其實 你想係保養既話 唔會主打係髮尾油

洗護,可以用lebel 果d milbon drjunior d 洗護都好好
呢樣真係無研究

但 我有見過人用 一隻亞馬遜買既 佢本身係血壓藥成份副作用係生毛毛 用黎搽

兩年後,真係有出 不過佢本身都唔係粗頭髮

但有d 毛毛有陰影位 佢都好開心。
係佢講我先識 我有買過黎搽 但最終無堅持到

同埋 佢其他位都會有dd 毛 包括面
你要咁講 有既
天生鬈

但天生鬈 都係 可以自己夾或搵d 野搞搞

當然係個個都可以短頭髮 只不過可能佢長靚過短

或者佢真係唔岩短

整得好唔好當然都緊要

剪上面黎講本身都可能會有分別。。。
成個流程係指咩

打底 吹頭 spray

向前向後吹,一個大風夠熱既風筒 吹好左之後

教細風細熱 係果d 位比少少力同,卜卜地咁吹
想問下hair spray頂個蓋冇左
會唔會影響到支野
Exactly..🥹本身已經天生漲加攣毛 又日日夾頭而家真係搞唔掂 所以想轉哂所有頭髮產品!我呢個情況應該入手咩呀其實 抗熱產品?髮膜?髮尾油?
請問可唔可以推介一個我每日所需既產品配套養番好個頭🥹感激你呀!!

咁洗護揀一款 邊款最好呀?(本身頭髮易油!)🤣選擇困難症的我哈哈
唔會
lebel,洗護
relaxment 洗頭水
skilliy repair 護髮素

濕頭髮時可搽
lebel moist,或 ats 抗熱

然後用一排睇下情況如何到時再調整
有時落完髮泥嗰啲之後 啲陰會一舊舊 點樣唔好搞到咁。同埋如果想前面篷鬆啲係咪都係用上面個方法
想問下男仔使唔使 日日用護髮素
同埋想問埋 洗頭步驟係咪最好兩次洗頭水一次護髮素
太多泥係果個位
而且前陰係比較少髮量既位

所以你上髮泥前可以搽左後面先

或者減少髮泥,直接spray hold
你好,想問你有無ig page?巴想搵你剪電染
好啊真係唔該你咁請問我而家仲需要用髮尾油嗎?同埋我每日用直髮夾夾頭髮時前需要用什麼抗熱產品嗎?
漂完頭髮頭皮有啲乾燥有咩產品可以買
同埋有咩護髮素岩用唔該巴打
唔需要
但係salon 會
煙味呢樣野我就真係諗唔到
btw 可以試下洗兩次 或試下d 清爽清涼既

lebel lycomit,綠色
con 可以簡返skilliy repair
本身用緊咩
長用後 手感髮質會出問題

斷,kick 鞋 淋
濕髮時果d 夠了

最後臨尾補少少髮尾油 ok,既
漂既過程有無d 灼熱感果d

漂完乾燥係點留意到【以便了解點做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞