Amber Turd VS Johnny Depp 最新戰況 (9) We love you Johnny

1001 回覆
136 Like 3 Dislike
已上腦
有D片黃標左,所以求其做,但係有好多盲粉on 9 課金支持
美國影星尊尼特普(Johnny Depp)控告前妻安柏赫特(Amber Heard)的家暴誹謗案,上周五完成結案陳詞,本於當地時間周二作出判決,但陪審團再商討4小時後,還未得出一致結果,陪審團亦詢問法官Penney Azcarate,安柏2018年寫的文章,只考慮標題;還是整篇文章去決定是否構成誹謗,法官回應:「誹謗陳述只關於標題,不是整篇專欄。」
7個都係team JD
其實我唔明有咩可能淨係根據subject 而唔係內文
不過都好,subject 寫明係sexual violence
始終覺得呢個DUI guy 太 pro JD 有d biased
唔識英文嘛….
真 太fan boy
大多數人睇標題唔睇內文
佢一開始係幾好
但去到後面即日出片就開始hea
因為好多人都會係標題黨?
剩係睇完個標題已經會有個主觀既印象足夠先入為主?
定話因為依個tweet?
https://twitter.com/realamberheard/status/1075504116527390720

班律師好似有嘈過retweet會唔會構成誹謗
好似最後係如果retweet + 自己有加文, 令到篇文reach到新audience就算

如果關事, 會唔會班jury傾緊依個tweet係咪誹謗?
篇文title算係依篇tweet個內容, 但篇文內容唔係
D台狗都唔識英文,聽都唔想聽啦
開頭係有D分析,之後已經是鳩但啦條黑鬼
有人幫佢整合下咪話人地做得好,但人地其實只係翻譯中文,然後有D字都係錯
分分鐘GOOGLE TRANSLATE返黎
連阿滴都有整片關於呢單官司不過我未睇,我估係教英文?唔知,都係吸VIEW啦
D三立個D仲癲,CUT勁少然後不停LOOP,片頭播完片尾又播咁,雖然佢地一向都係咁做新聞
可能因為原本嘅起訴狀(由JD方提出誹謗訴訟嘅文件),就係針對話呢個標題構成誹謗,所以審案就要跟住嚟作出判斷。
睇左阿滴果條
佢係拎TWITTER同埋D片出黎講解下D英文都係教人英文多
呢度唔明太明
(誹謗陳述只關於標題,不是整篇專欄。)
即係標題冇誹謗,但內容全部都係誹謗 都唔會構成誹謗?
Camille當時有話過佢retweet即係有aware個標題,即係佢都同意個標題而且再spread出去
AH就死口話冇為意個標題
Case by case,依到篇文其實大部份講家暴 得幾句暗喻JD,但淨睇個title就擺到明講JD, so this case,淨睇title對and有利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞