奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(4)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
wanda果part唔認同
Wanda復聯1果陣,已經show過佢可以心靈控制
所以精神控制果方面本身唔差
加上佢覺醒混沌魔法,屌打professor 唔出奇

我反而覺得marvel仲係限制住wanda實力
佢係可以再勁啲,去到直接改寫現寫
佢依加都仲係扔下啲魔法
變走個嘴
當你代入個個角色
失去過咁多重要既野
你會明白power愈多
掌握係手中既命運愈準確
而家講緊係多元宇宙wo
X教授講嗰句類似「一時迷失唔代表一直都會迷失」喺days of future past入面我好鍾意覺得好有feel

但今次佢講出嚟嗰幕係完全冇feel,好快講到出嚟冇乜舖排咁(雖然我知呢集個光明會都係搞笑多),感覺嘥咗
唔好啦 話知條友以前拍開恐怖片
但係全部手法勁過時old school到 嚇人之前嘅鏡頭等咗唔知有冇10秒 都仲未jump scare
重睇啦
呢個我覺得ok,好符合佢不嬲都係大愛左膠嘅人設
變左cult片
屌你老母睇完 moonknight 更加嬲 唔係話勁 起碼正常發揮
ds2
而家迪士尼專注拍劇推佢個channel多過拍電影
點解最後全部宇宙啲黑暗書會滅哂?wanda識去其他宇宙?

wanda吸咗陣Chavez走咗去放break 等ds黎救人

唔知套戲想點
Ds2直頭可以分5集 分分鐘好睇過依家
可唔可以講下點解睇完Mk嬲
Moon knight 我本身無乜期待所以無乜感覺
我當係睇issac嘅演技
同埋本身mk講左唔太關mcu事
本書有通到其他 universe嘅能力(夢遊)一次過連通哂再銷毀都算合理
我覺得大愛左膠ok阿,但佢DOFP講時係喺後生自己最迷失時同佢講,呢集佢講出嚟時我覺得唔太啱嗰個氣氛,不過都可能係我自己諗太多
因為正常發揮 顯得 ds2更加垃圾
有冇人知光明會打交個時
後面啲雕像係邊個
返去睇返Wandavision先好入劇透post先唔該
人地就係自己建立既結界入面用魔法創造左二個仔(which is唔係「真實」既)
後尾結界冇左 二個仔冇左 美好生活冇晒
佢後來用黑暗魔法見到第二個宇宙 二個寶貝仔真實存在
佢唔止要代替另一個佢照顧二個寶貝仔
今次要佔有孖仔 擁有孖仔
唔容許任何因素冇左二個寶貝仔
而穿越多元宇宙可以係一個機率大既方法 令唔會再失去寶貝仔
所以佢先咁偏執要個穿越能力
大不了咪失去左 再係第二個宇宙搶多次仔

句對白係柒 冇體諒下冇睇過Wandavision既觀眾
改返做 我唔容許二個仔再消失 我要永遠照顧 陪伴佢地
之類直白說話可能仲好
但咁講完你都唔撚明 就懷疑係閣下理解能力有問題
做光明會個神奇隊長之前有無做過其他MCU角式?
其實覺得光明會唔係補拍
反而係喪屍博士嗰啲先係
Wong喺天台個髮型好明顯唔同
原本係呢套先到蜘蛛俠可能因為咁改咗個結局
MCU史上最CULT
神奇隊長

神奇先生 定驚奇隊長

神奇先生就無

驚奇隊長就有
咪神奇隊長揸飛機果個同隊女人
我都留意到WONG個頭髮時短時長
Dklm比自己個盾腰斬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞