奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(4)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
e套哂左sw同喪屍ds既能力,仲有維克奇之書
珍,呢套都幾垃圾下
蝠王套suit幾型
wanda : 萬一我個仔女有病, 要去其他宇宙先搵到藥, 所以我要統治multiverse

真係辛苦晒個演員讀呢啲對白出嚟
怕火
曾經幫過peter 先導致對多元宇宙有經驗
但唔知真面目係Peter 但又會幫佢洗全世界人既腦包括自己
再findout落去 就有小小bug

或者可能講之後佢再諗返點解要咁做既時候就記得返Peter?
呢套野作為一套marvel戲已經唔多合格
更加唔好話係plan撚左幾年又重拍完嘅多元宇宙新階段核心作品

講左劇情先 睇左好多人話好多bug位 講下幾個多人提嘅
「wanda搞咁多野最後光速洗白」呢個位其實我唔覺有問題
咁其實成套wanda vision就係始於個仔 終於個仔先係合理結局
呢個位係成套戲我覺得唯一可以話好嘅劇情
見到有d人話咩wanda同黑博士自爆咁寫就真係on9啦

至於其他 我一向覺得marvel劇情on9少少唔緊要今次都頂唔順
wong果度真係唔知做乜鳩 係人都知至尊魔法師係寧願自己死都要守護自己個宇宙 例如古一一開始死都唔肯比粒石hulk
屌你老味今次考慮左唔洗幾秒鐘就帶佢去拎魔法 呢度真係做乜鳩呀

光明會你地要屌都屌晒 其實秒殺晒唔係問題
但你marvel自己睇下nwh係點樣處理d經典角色 呢拍野係點處理
我諗你細個睇過xmen都會知prof X係接近最強大嘅存在 睇埋logan嘅更加感受得深 連老左就死都咁撚勁
屌你唔係話你唔可以殺佢 但prof X 係精神世界比wanda sm會唔會太過侮辱個角色先 你寫佢因為太老比人打柒都話呀

最後講下所謂承上啟下呢個問題 大家可以回憶下之前m記d重要埋尾係無論套野本身差都好壞都好都勁吸引
例如雷神3最後隻船、蜘蛛俠2最後nick fury係假嘅、motherfucker call機搵驚奇等等...都令你好期待之後會點發展
但今次呢? 最後有個套衫勁柒同埋同個故事本身完全冇關係嘅女人無啦啦走出黎 只能夠講完全唔吸引囉

本身呢套係應該係核心重點集數黎 拍到咁撚樣 令人燥上加燥
利申返先 我係排連登吹撚到劇情弱智嘅NWH頭三嘅 但都覺得呢套野頂唔順
嘴都冇 幾型都冇用
自爆蝠王
我當what if 其中一集睇
全宇宙最强魔法書,可以帶比你無窮力量(怕火)
人哋冇講過要統治
唔好扭曲人哋嘅意思之後話人哋戇鳩
屌個角色本身做得咁好
點撚估到你呢套嘢都出得街
又出番黎統治世界?
Raimi cam
佢太愛孖仔
啲男人全部俾人秒殺
好撚女權
唔會,因為d打鬥仲悶過spiderman vs dr strange 嗰段
呢個真係唔知搞乜
人地洗腦會用magic 修正返相關記憶或物品
你睇返nhw 最後嗰幕就知
認真覺得好爛
覺得what if 入面strange supreme個戲情仲好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞