奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(4)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
好似kick ass 果啲英雄
出埸好型自high, 跟住俾人打爆
人哋講緊三眼嗰個呀傻鳩
我都係呢個位眼濕濕
同埋最尾兩個仔嗰度
最後冧樓果時 有下紅色光
會唔會係代表佢係冇死到?
平時冇印象
呢集係有印象地差
有幾幕d 配樂好撚奇怪
Wanda本身個計劃係點?靜雞雞殺人老母再取代佢?

咁佢都係一個universe比人督爆左姐,再去另一個咪得

講到Wanda下決心做盡壞事都要見返個仔,跟住望一望個畫面又心軟做返好人
講好睇 又好似好勁既招式 應該都係復3嫁啦 又分身 又千手觀音 又變花之類 同埋最屈機既傳送門切手
但又冇理由齋用死一種 觀眾冇野睇
明既

但係你同我玩音符 真係jm9 仲要一開波係慢鏡 唔知慢鏡黎做咩

人地戰狼300慢鏡叫型 你慢鏡玩音符真係7
同埋人地dr玩音符都算 你用黑書都同走去同佢癲 玩第二種顏色既音符黎接技 真係睇到想死
1.套戲本身設計係魔法鬥巫術
光明之書(魔法)就係暗黑之書(巫術)既死對頭
所以佢唔關America能力事

2.838行事獨行獨斷,為左打敗thanos走去擅自修練暗黑之書,導致平行宇宙大衝擊,
我記得好似有講過死左好多人,
所以就算最後打贏滅霸最後都要以死謝罪(其實838dr修練黑功係莫度從中作梗)

3.凡係修練過黑功既dr都會被魔化,
又或者咁講唔係個個宇宙既dr都係忠既,
佢地都因不同理由下都對其他平行宇宙有好大既興趣去「了解」,
但大部份都搞到一鑊粥,就係稱之為「大衝擊」
(詳細參考what if同戲中最後黑dr)
4.大至同上,睇佢口吻似係為左Christin去修練黑暗之書,
三眼係修練過黑功既特徵黎

5.因為 616 dr都有練過黑功,所以有三眼,
有咩其他影響就要睇下集啦
三眼果個劇情殺姐 偷襲
最有印象Wanda第一幕係Wandavision既bgm
講到自己好撚勁
轉個頭就唔見咗
失控多元宇宙
原來fake
趁仲全盛時期有得拍希望快啲拍
Danny Elfman回晒塘
死乜撚 佢本身都話要消滅其他宇宙黑書 冧一冧就死仲消乜撚野滅
都唔係同一個黎佢既對話都講左唔係What if既strange supreme
一開波懶醒話咩唔驚
其實句對白無咩問題 純粹反映佢已經失去理智 合理化自己搶仔行為
直接自己代所有老母
佢係輸比船炸
作為船長來講,船都係實力既一種
所以係計wanda 輸
而家呢個wanda 我諗一出場用手指一篤就已經爆左船
thanos 正想講:我軍隊都未.....
個未字都未講完已經比wanda 埋
想問黑暗博士睇完本書可以周圍去殺其他博士
點解wanda 仲要條女?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞