奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(4)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
一直都覺得 你覺得啫 大佬
有恐怖片元素,唔拍到完全恐怖片驚家長投訴掛
就算冇spiderman 呢套都唔合格囉
係架
所以marvel 前幾年全盛時
就係完全洗走咗呢種公仔書荒謬
變咗真係有戲院追劇嘅experience

咁你如果變返90年代on9好人打壞人on9英雄片
然後自己降低返要求
垃圾戲都打晒J, 無撚計

不過公道講
求其出面掃幾眼都知大部分人都係屌套戲垃圾
同埋佢有能力做到
睇返Wandavision 最後Monica 都話如果佢有能力都會救佢呀媽
你沒有親人嗎?
第一集配樂正好多
期望過高搞到極失望
同multiverse 無太大關係,只係成班人去第2個宇宙你追我躲
比起loki 套劇講嘅更少
成套戲改名做Wanda of madness仲貼切
出面一堆連邊個打邊個都未知
下 依套好過垃圾Spider-Man好多倍
illuminati果到真係 marvel 一向弊病
為左凸顯某個角色幾勁 直接nerf到個對手變弱智 而唔係提升個對手嘅level然後個角色再打低個對手
nerf對手嘅做法好明顯係劇本處理上出左好大嘅問題

至於舊嘅片好睇 我諗係因為有Russo 佢地一路睇住個flow咁行 d劇情先冇暴走同出現太多唔合理嘅地方

米奇放手係phase 4 比唔同導演拍真係一件好risky嘅事
eternal依d起源類嘅電影同前設劇情冇太多連接 出到黎都算冇咁難睇 但ds2依d續集你搵個咁嘅導演 連wandavision都未睇過 功課都唔做就直接拍 真係cls
mcu去到瓶頸位 米奇似乎想搵一個突破 嘗試將套片變文藝片 恐怖片係絕對冇問題 但搞依d花臣野前連基本嘅敍事方式都未做好就算把啦
笑死你又唔撚鍾意套戲 又要入嚟屌鳩啲fans搵優越感 唔係本身咁自卑 不如俾你講吓點解
唔明你up乜鳩
Wanda可以用個靚妹穿來穿去
點解一定要攞走佢嘅力量
佢仲要慢慢拎 望住本書含春 到用嗰陣就無左 老套到
vision夠係啦
淨係掛住啲仔 完全冇理過個老公
btw 8xx宇宙嗰對孖仔個老豆係邊個
應該冇一個宇宙嘅vision可以生到仔
如果套野唔係攞多重宇宙做賣點既話都冇屌得咁勁
明明承接住loki同蜘蛛俠後面但係睇唔出推進左啲咩劇情 係呀係有多重宇宙 但係冇前面幾套戲關於多重宇宙既期待

先唔論佢拍攝手法幾老土 淨係講劇情上都做唔到作為推進mcu大劇情既發展 感覺上睇緊一套普通既個人電影咁 我寧願佢叫做旺達與奇異博士貼切啲

嚟緊好似得antman3先關多重宇宙事 第四階段推進劇情仲慢過之前好多 雖然佢鋪長個劇情係好事 但係呢個階段既電影全部都thor2 cap1咁既level咁 反而劇集都出左幾套拍得好好 希望最近期果幾套電影可以拍好啲
我睇完成套戲都唔記得咗
勁撚慘 就算幻視都只係提左一下
你係咪真係有睇
佢用左三分鐘講
劇情咁癲唔老土啦 起碼冇人估到
光明會+DS+老母wanda聯手打鳩大戰女巫 就真係老土喇
識唔識唔係問題,老實講我完全冇諗過strange嘅魔法體系有召喚術,係觀眾唔知嘅情況下側面解釋下俾人感覺易follow啲
應該叫失控的紅女巫
新batman節奏實在太慢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞