奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(4)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
唔知其他宇宙經歷過幾多
復仇者2已經完得
媽媽wanda正常應該都有超能力?
感覺vision係所有universe都係會死
只係喺嗰個universe佢修心養性
可能係收養咗兩個仔過普通生活?

最尾媽媽wanda摸黑wanda嗰度
感覺佢眼神好似知好多嘢咁
點會無,夢遊解除完佢咪用能力返去個入口到走
有超能力 識魔法 可能有仔所以心態比較正常
轉左職 召喚系
開頭用完 之後就唔用
可能死晒
比人上左2次身 知晒黑wanda D嘢啦
喺劇入面
要變出對仔係要改變/入侵其他人意識先可以做到
當佢發現黑暗之書後發現原來世上有「真」既存在
加埋黑巫術魔化侵蝕咪走火入魔要做人老母囉

巴打走先, 好撚多人盲撐
個陣未睇黑書嘛
直接睇到復仇者3消失/死曬
唔知你做乜鳩
人地套劇已經講到明
佢而家既諗法係
佢做英雄,救左世界,佢得到咩?佢一無所有
所以佢選擇番自私
然後比黑暗書黑化
好合理

好似你咁撚大愛就係左膠個班人啦on9
可能有一個世界嘅vision 係正常男人?
無錯Wanda同strange咁熟,明明之前都無交集過
變係假既唔算真存在
好無說服力
寫得好懶
想知原本恐怖片果個究竟係點
補拍果堆光明會真係離鋪到....咁都出得街
你有冇睇WandaVision套劇先
佢原本用魔法創造左兩個真實存在既仔
但先比天劍局用子彈射 後比阿嘉莎女巫綁架
結果兩個仔最尾真係冇左 得而復失
佢既動機 1.痛失至親既心病 要揾多元宇宙既仔代替
2.因為失去過 任何事都比之前更加着緊 連少少野都擔驚受怕
3.比黑暗神書侵蝕 行為變得激進
所以性格就要完美?咁希特拉應該要有咩性格
呢套最初我都好期待有X博士
正解
做乜撚嘢追到去下水道要跛腳行
門又照炸開唔識用飛?
特登拍到變walking dead咁做乜鳩
卡通片設定咁
做錯咩痴線嘢咩好, 講咗乜柒頭對白
最衰都係本黑書

唔緊要, 有本聖書好重要架
成套戲用2粒鐘去追本書
點知一嘢爛咗, 完全唔知有咩用
踩到玻璃
依套都係有sell fans service (fantastic個演員同埋what if captain carter)
重有情懷係professor X搵番patrick stewart 做
但係完全唔知做乜尻囉

明明mutiverse係個好大膽嘅電影念頭,但係ds2就唔係好體現到
聽到光照會就知
x教授遲早會引入既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞