奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(4)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
睇清楚條問題先啦理解有問題
最開頭明明打緊 隻繃帶怪
點解 穿越到主mcu 又會變左做單眼怪??
成班傻尻死忠
怪獸無限多
用孖仔嚟做動機真係好撚單薄用vision嘅我已經係team wanda
唔好睇咁多超垃方,呢條濕鳩內容農夫成日9up比太多期望人
條trailer比人期望太高
meanwhile 老母可以改變現實
唔改劇本可能會好好多
開頭以為王會死
Wanda最後都有講到啦,話萬一有咩事,穿越既能力就有無限既solution幫佢兩個仔
夢遊去其他宇宙只係停留係果個宇宙一陣,帶唔到野返黎自己既宇宙到
睇左原劇本先講
黑化SW幾型,又靚

好彩只係癲老母,唔係有野心征服世界既人,唔係就GG
本來Dr Strange 2 應該係想拍全恐怖片style

但似乎中間出啲戲同劇影響咗個direction

同埋hype 得太勁

感覺似高層話事人同導演嘅方向不一,搞到頭頭都唔到岸

最唔抵係Benedict Cumberbatch 咁好戲嘅演員,都可以拍到全套戲睇完唔覺得佢有咩演技大爆發,好浪費
仲話呢套票房目標要超越spiderman: no way homemola mola
House of M ?
是但啦,睇連登唔好咁睇重正負皮
用腦,成套戲唔係咁簡單,細思極恐。
1. 有Ultron 嘅Universe,會唔會仲有Vision?
2. Wanda屋企都比人拆埋,Vision 去左邊?
3. 如果一開始就無Vision,對仔女點黎?
4. 師奶Wanda識飛,即係Witch黎,但佢仔女唔知。WandaVision 影集828 Wanda 會用法力洗碗,仔女有超能力。
5. 師奶Wanda “They will be protected”

嚴重懷疑呢對仔係師奶Wanda 自己砌出黎。
最後Wanda 係認清自己從來無仔嘅事實,而唔係被仔嫌棄/ 後悔而懺悔。
其實最根本只係話佢比本書corrupt左....如果講得到道理根本仔定老公都唔係合理既動機想要仔咪去搵人扑野囉....老公其實仲有white vision呀....

問導演
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞