奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(4)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
5分鐘都唔知有冇 唔係誇張
人地出黎傾計投票ja
tva本來就prune走其他variant
而家時間線branch out 神聖時間線唔再存在 tva變咗無撚用
感覺上雷神咁行鳩路線可能仲好
有frd係Wanda迷,都唔鍾意。
黑化太快,結局也太慘。
好歹也是第二代復仇者聯盟。
翻譯得唔好乍?試下睇英文會唔會好d
無錯我知sw 理論上係屈機
但mcu 戰力隨情節調節都係常規嚟架啦
懷疑光明會係見nwh 客串好反應先補拍 個個打兩嘢就死
又冇話死
應該個個都以為佢係想拎返對仔女
點知原來唔係
我睇果場黑蝠王冇口, 何來口爆?
一定未死啦 佢都冇話要自殺
咁考慮到當時佢已經走火入魔 +自我中心 想所有野親力親為 已經扭曲的母愛 呢句唔難理解喎
其實你係咪誤會咗個劇情
佢要得到個能力係為咗取替原有嗰個Wanda,有翻兩個仔一齊生活
Dr Strange 問佢點解一定要吸個能力而唔係強迫America去傳送去佢另一個宇宙
佢先至答話攞咗個能力可以將來有咩事靠呢個能力去保護兩個小朋友,infinite world infinite solutions.

到最後佢醒覺係因為發現佢嘅行為影響到兩個小朋友,令佢地怕所以先收手
等我回應下討論區(3) 956樓

我唔知道對其他人嚟講我算唔算係睇故駁故,但至少我唔會必然同意內容。一套好嘅戲係要意料之外,情理之內。你可以推進劇情,但係唔好為推而推,咁樣會好影響代入感。 你多次強推,除咗代表你編劇冇咩功架之外,就代表唔到其他嘢。你都係變相拆marvel招牌, 我要睇嘅係奇異博士,唔係奇異弱智,亦唔係高分低能
點解我會諗到不能說的秒密鬥琴嗰part
女巫同Jean 一樣level
就咁玩改變現實都唔會打唔贏啦
雖然我唔否認professor x同black bolt 係好勁今次死得咁柒真係接受唔到
其實會唔會本野都係抄印本?
仲有d符文刻喺一座好人山度?
我覺得套戲太多野想講
但係又唔夠時間
好多位明明可以解釋多d但係都變左趕頭趕命咁
睇完Avengers3
淨係泰坦星ds單挑thanos果幕足以屌打呢套
對ds2太高期望 變咗卡通片
但係佢話要犧牲美國小姐
而家mcu宇宙玩到咁大
應該唔會再出
但616莫度黑化左都唔係無作用既
話你知第二個宇宙既佢都係唔妥dr
其實sw 最後消滅哂所有universe 嘅黑書
係咪代表冇人再可以用黑書同佢對抗?
原句係:We will get you back on a lunchbox
意思係Doctor Strange會幫Wanda成為眾人喜愛嘅超級英雄,連小朋友都鐘意嘅時候,佢個樣就可以印上lunchbox到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞