奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(4)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
睇完書只可以夢遊
WANDA係想同自己仔女團聚
av3好睇廿倍
睇本書只係可以‘夢遊’
條女係直接穿越唔同宇宙
我入嚟睇魔術大戰
你哋喺度彈琴
但由avengers 2又好,最後一集wandavision 都好,什至今集dr strange 都好。只要wanda出心靈控制都會有類似嘅jumpscare,其實可以係佢一認真出招就會咁樣
問得果d明顯理解有問題
即刻心諗 抵啦
Multiverse 冇vison 喺入面真係講唔通
最後個喪屍 係咪純粹滿足what if fans
夾硬整出嚟
即係MISSION IMPOSSIBLE咁點解TOM CRUISE要同條女離婚之麻
音樂未尾音符偷襲劇情殺囉
睇完,6.5/10

堂堂咁有名既superheroes 俾wanda秒,太過lazy scripting

仲有個結尾on9到極致

㕋畫家眼仔又係on9

仲要喺超級英雄片整驚悚場面?

成件事錯上加錯,Marvel今次搞乜鬼呀
3. 大衝擊應該講incursion?
係漫畫秘密入侵到,話因為兩個平行宇宙既界線矇糊左,最後相撞,宇宙毁滅
套戲入面係話有呢個能力就可以有multi solution 其實講到好簡單
奪舍係攞另一個宇宙嘅博士身體
佢戲入面係話佢推另一個博士落樓
我都以為真係有對仔女果個宇宙paul bettany會用人樣出一出黎話係老豆....不過之前好似有巴打話無簽約....
醫病呢句我就覺得係想講到佢愛子成病
(雖然我都覺得句對白唔係咁適合)
至於代替做老母
我就認為好合理
假設你愛人死左
你有能力去平行宇宙搵到佢
我諗你都會好唔理智咁想殺左另一個既你
去同你深愛既人喺返埋一齊
1秒收隊個度唔講我以為自己睇緊deadpool
又話大量補拍 仲以為係大量同角色唔同人出嚟客串 結果係乜柒都冇
最估唔到成套戲最好睇係打八爪魚
仲有白v 但導演講明無睇過wv
所以唔使問點解
What if都大把驚悚 D樣反而冇問題
邊撚個個個回覆都負皮咁癲
套劇合理好撚多
你知佢點解咁做, 佢老公真係死咗
但佢其他平行時空嘅仔女係相安無事
佢自己都知, 根本無必要殺人成村嘅動機

你地睇開卡通片
鐘意話係呀佢走火入魔咗
所以好偏激好黑化要殺成村人
咁你地鐘意啦
諗諗吓其實啲trailer 累事,基本上放晒最爆果啲料出嚟,搞到期望太大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞