奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(4)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
唔係盲粉 不過成個系列都係出自卡通漫畫
到現代世紀成堆人仲著古代衫 玩魔法 畫下圓圈又有傳送門 咁唔係卡通 又合理咩
點解 想知
用what if 黑奇異個集個故事擺落今集到拍好過
又話睇完書會黑化,DS睇完用埋d招都冇變壞人,淨係多左隻眼
今集真係好撚差有種恨鐵不成鋼感覺

CG好撚唔掂
由第一場打鬥已經睇到啲綠幕退地起撚哂邊
三個人係天台個wide shot 個景假撚到痴線
最尾堆亡靈加埋啲低能配音以為睇緊捉鬼敢死隊
三眼仔又求撚其

加上導演風格搞到人好出戲
係咁zoom in 大頭 啲玻璃反射 畫中畫勁撚核突
一堆無撚謂jump scare
腰斬captain carter 個到係咪致敬綠魔插死
個大頭shot old school 到。。唔知係咪想避開血腥畫面

仲有DS 啲打鬥好撚柒
有無漫畫FANS可以講下melody 音樂大戰個段係咪有漫畫做reference, 定係導演自己原創
真係柒撚到唔敢睇,鳩得嚟完全無美感可言
可唔可以睇下漫畫人地有咩招式,再參考下a3a4 what if 啲場面

同埋啲對白好odd
臨尾Christine個到i got you定唔知咩又係搞到出哂戲

仲有其他
無練黑書ds可以搞到黑書ds插死
姐係無練黑書仲勁啲?
captain marvel 俾石壓死?
神奇先生未出招已經變泥膠

wong個膝頭硬度同古一完全無得比
咁撚樣就跪低自爆人地古一話知你個宇宙大爆炸都唔想交粒石出嚟

講到尾都係導演問題 根本好多嘢都係佢守尾門
咁撚樣都俾啲嘢過骨 有無咁撚hea
仲有一大堆都廢撚事講

覺得自己期待咗咁耐好戇鳩
奇異咁做就合理?
我係覺得就算有睇開marvel嘅人都好
你話好似what if咁,一開波就解釋ds你要為左獲得更強大嘅力量,所以就要召喚唔同次元獸出黎吸收
但唔係喎,你由ds1開始由古一到wong做埋supreme ,包括埋ds自己出現過嘅集數,都無一個魔法師係玩召喚嘅
你ds黎到今集無啦啦識召喚兩款野,我覺得依個位有番解釋係幾需要,你就算用wong側問拉過點解有依種能力都好呀
好啦,當你有召喚能力咁勁又剩係用撚左嗰兩下又唔用
走去玩音符,連最後喪屍版都無再用過
比我感覺係個召喚術係無乜用
Christine幫佢清左d鬼,同埋佢吸左d鬼
你真係on9
一睇就係本黑書會放大你內心陰暗面啦
唔係一掂到就即變壞
睇弱智學人評論戲真係好好笑
奇異學野咁快要識唔難啦
今集好精彩
其實影集冇講佢睇完黑書隔左幾耐先到dr2
但一定唔止3日 係慢慢黑化

dr佢彩蛋咁生隻眼 其實之後應該幾肯定都會講佢黑化 爭在會唔會講佢點補救
人人抗性唔同
Sinister Strange都墮落咗
今集話恐怖片又唔算
但成日用jump scare嚇人
睇完嘅感受同你一模一樣好撚失望
唉屌 咁都得, 駁唔到就求其鬧人
係係係,你最自豪
慢慢enjoy全個post啲人屌套垃圾戲啦
咁又唔同嘅,因為真係兩個人
一個係steve rogers一個係peggy carter
唔同loki係同一個人但唔同宇宙有唔同性別,甚至係動物
佢經歷咗咁多嘢
係人都有機會黑化啦
Xochitl Gomez 好撚正
仲有佢老公
同埋另一個宇宙係點生出兩個小朋友
人機大戰
無人理好耐
直頭浪費咗黑化ds 照抄都可以好多嘢講
導演擺太多個人風格落去 搞唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞