奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(4)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
新phase 之後大部分都有呢啲問題
如果佢一開始有咁勁
vision 就唔使死
所以咪話lazy writing囉
一個角色你develop咗咁多年
之後就咁話佢受咗創傷, 拎咗本黑書所以走火入魔
然後做一大堆超偏激嘅事殺人放火
仲要第二邊啲仔女係無受到任何威脅任何危險, 觀眾只係見到佢地食雪糕

都係果句啦, 咁求其你都話ok
咁你咪繼續慢慢刷

求其篤兩下reddit , 篤下呢到啲post
十個有九個屌緊劇情垃圾唔合理對白生硬
覺得好睇合理嘅人真係少數, 面對現實啦不如
真係有期望所以先失望
唔係因為佢用左黑暗神書咩...
主要問題係人地仔女佢喺度認親認烕
真係開撚埋門俾你去玩下先知見棺材流眼淚
我呸,點解Marvel會容許一個為咗小小事而突然殺咁多人既奸角?仲要係佢地培育咗咁多年嘅角色?
nowayhome 正好多
老母可以改變現實又係好撚bug
用自己力量變返對仔出黎咪得,搞咁多野做乜
Multiverse 理論下就唔會嘅
每個唔同嘅決定就已經有唔同嘅宇宙
其實both 重要
不過原本個隱boss都cut埋搞到故事簡單左
Kevin Feige: It’s over
同apple 一樣 出舊屎死忠照殺 間唔中出舊好嘢益下你

利申 ifanboy & marvel死忠 人生已完
Phase4開始放咗手畀多啲creative control 導演
你鍾唔鍾意佢哋風格就見人見智
邊有得咁講架
我18歲有而家咁高人工就唔止得一層樓啦
如果佢一開始有咁勁 endgame直程唔洗打 一嘢秒能左thanos
今集個ds成日都出招召喚啲次元獸出黎
但無解釋過點解會有
但又唔係what if嗰個至尊ds吸收哂咁多隻次元獸咁勁喎
冇可能
因為你過唔到universal個關
上面啲盲粉話佢受咗創傷
所以走火入魔咁做係合理

唉大佬呀卡通片咩
唯有寄望下套雷神
cm爆賽亞人炸飛船個幕都叫係高潮位黎

呢套完全係0高潮位
今集戰力只係正常 未全力
thanos個d都係 已經唔期望宇宙之心
rune king thor 依堆
女雷神睇下起源改成點仲要無nick fury 改rule
Kevin Feige: Things just got out of hand
屌佢老母超級英雄黎㗎
仲玩婦孺之見心理創傷
估唔到Wong做到至尊大師都有睇試當真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞