The Batman (2021)劇透討論區

567 回覆
60 Like 13 Dislike
so far佢電影個flow都流暢嘅,Falcone個下我都有d估唔到,係事後諗先覺得未必係最好嘅處理方法姐

見到有間舖嘅招牌寫住Good Time J左
今集主要focus講batman
Bruce wayne呢個人格應該要等下集先會講
但所謂正常生活 batman 係唔可能會有Bruce wayne係佢既面具 著住蝙蝠裝既batman 先係真正既自己
係 比較可惜係佢本人冇咩發揮 叫有少少浪費左佢 不過都開心佢搵到張長期飯票去支持佢拍獨立電影
成套電影好撚左膠
帶出黑人正義同可以帶領美國人走出困境
白人就一定係謊言同腐敗
冇黑人喺戲入面死
死嘅都係白人嚟
成套戲種族歧視到咁仲話神作
根本圍繞住政治正確嘅垃圾作品
好撚明顯唔知啦
佢係間房到嗌bruce全名,嚇撚到bruce勁撚緊張
但之後佢講左句「bruce wayne 佢係唯一走得甩既人」
之後bruce就鬆左一口氣

佢話知道蝙蝠俠既真正身份,係指蝙蝠俠既真身就係蝙蝠俠,除左面具下係邊個並唔重要
謎語人輸信錯batman
但謎語人對成個城市既貢獻仲大,用暴力破壞一切先有之後既重建
成個葛咸城根本病入膏肓,用batman既方法根本唔會有大改變
但跟住落嚟係黑幫爭權混戰
應該晚晚都開片
但間謎語人間房好似話知
重建先多位俾人貪污cap水
我都覺呢套比較plot-driven,劇本所限冇咁多層次俾佢可以去鑽,基本上只係分上左妝做偵查同上埋batman裝兩種mode,基本上都係同一種演法
Cock聲最多 蝙蝠俠best partner =喉糖
正解唔明點解咁多人話知
咁撚搞笑
Chok
下一集可能喉嚨情況惡化,就好似 bale版咁做batman嘅代價
毒撚嘅一廂情願,冇直接對話過就以為Batman撐佢
catwoman原本應該係反英雄, 就算同batman點flirt都好, 間唔中合作吓, 大部分時間都唔應該聽batman話,原早嗰michelle pfeiffer catwoman先符合蝙蝠迷心目中既貓女郎(性格真係要似隻貓,唔會聽主人講嘢)

呢套寫到佢好似係batman個助手+女友咁, robbin咩? 仲有最後分開, 要道別,錫錫,大家一齊揸26分道揚鑣

catwoman, batman轉個身都係唔知乜事佢已經消失咗啦, 若即若離先係貓女郎, 而家變咗dogwoman
我又覺得還好,第一次叫Selina幫手入去監聽佢無啦啦走人,到後面佢又無唔聽Batman同Gordon勸,自己去Iceberg Lounge刺殺 Carmine Falcone

咁當然呢個version冇Pfeiffer版咁raw咁untamed
而家套套電影黑人女人=高學歷冷傲知性份子
最近套怪物產地又係咁
現實就低學歷冇腦性上癮郁手郁腳村姑
I know who you are 係講緊蝙蝠俠戴面具先係真正嘅自己 面具下面嗰個唔係真實嘅佢亦都唔需要知。Bruce Wayne 同 batman 張相放近啲係玩觀眾。
6月15日開拍Penguin spin off
batman 第一眼望到個細路後眼有淚光好正
雖然之後就好似戀童癖咁成日想收人做robin
有無人留意到開頭班clown gang入面有個塊面油左一半既?
好刻意特寫佢 9估覺得佢之後係robin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞