The Batman (2021)劇透討論區

567 回覆
60 Like 13 Dislike
出場第一幕仲要飛釘,同埋有幕行貓步真係好性感
無Batman 哥頓自己查都係一樣
仲有幾多人唔知句Save Martha係令到Bruce Wayne相信Superman係全能全知全善既神 所以停手
https://lih.kg/648739

You are welcome
根本係inspired by se7en
所以batman要比riddler lead著行
變到batman好多位睇完覺得唔聰明

氣氛同畫面係做得好好 但唔少劇情同設定係怪怪哋
imax已經落哂?
應該俾曬doctor strange啦
屌.. 咁短時間就收左皮 冇imax就唔想入戲院睇lu
上第一日個陣就即刻去左睇imax,就係驚好快冇場
1. 之後繼續同cops查案

2. 跳去拎電線,之後唔割手以下,割手以上
拿, 咁第二點公道講, 佢應該係cut 果下觸電,cut 邊應該一樣

但其實根本就唔需要cut 扯返高條電線縛起佢咪搞掂, cut 乜撚野
熄電制啦屌,咁大舊嘢跌落嚟都已經好危險
打電話去電廠直接全區斷電
雞皮都起柒曬
我覺得WB好似特登唔想係香港落力推DC d戲,係咪覺得DC d戲唔啱香港人口味所以費事推
動用超能力,買左電廠先
但係Batman 比人搣車門
香港wb既marketing 執左啦嘛比左universal
兩舊都係屎
果幕我完全代入左企鵝果角度

好鬼正
打鬥算好過nolan版
起碼有槍
諗起睇 The Suicide Squad 嗰時,一出個地球以為入錯戲院
I am Vengeance! 佢幕幕都成個癲狗咁一路向前衝見人打人見車撞車,feel到嗰種怒火。
無得係imax睇追車個幕真係好浪費
imax睇真係feel到種緊張感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞