The Batman (2021)劇透討論區

567 回覆
60 Like 13 Dislike
但riddler意指緊嘅係Falcone
Batman ?
的確今次打鬥冇咁多出色嘅位,冇stealthing,只係用少量gadget作戰
反而我覺得冇乜打鬥都OK
佢慢慢舖左世界觀出黎
以前Batman電影都係講vs反派為主
呢套係真真正正舖左Gotham出黎
D畫面又拍到好靚
呢套好真心有feel
wayne時 完全做到果份迷惘 怕對老豆嘅幻想破滅
阿福醫院一段句令wayne對自我嘅人格補完

Batman 時 似超人上身 用心口硬接所有指彈tdk先似一個人去捉壞人
拎槍嘅永遠都係射佢有甲嘅地方 近距離只射心口 遠距離射佢手套

同佢完全唔會傷 只會暈
第一幕超正
佢輸估唔中佢真身份(應該要估到)
以為batman同佢志向相同
仲通左水比佢
純粹自膠
似唔知多d, 佢好憎少爺真身
整體唔錯
有feel
淨係為左J羅拔柏迪臣都值回票價
應該唔知,係Arkham個幕riddler係咁叫Bruce個名,只係嚇一嚇觀眾,等佢地以為riddler知真實身份
不過就咁睇有少少會覺得似謎語人係小丑個o靚 乜嘢都要小丑提
係有小小拖 整體幾好
成套講Gotham 個 background
唯一不足係 搞完咁多野
蝙蝠俠好似無咩改變
你sure你有睇到尾?
個尾咪話佢意識到自己淨係做vengeance 唔岩 要be something more 成套戲都係講佢心理個轉變
好似Joker都係最後先點佢姐,前面一路嘅plan應該全部都係Riddler自尾諗,只係失敗左之後大崩潰
係 就眼睇好似joker聰明過佢 但係我覺得本身應該平起平坐
最後變大愛 頂唔順
我覺得人設上應該差唔多醒,不過今套入面其實Riddler嘅計劃都唔算好勁,尤其引Falcone出黎個下究竟係咪需要呢個方法係值得斟酌,就算到最後引水入城個計劃都好似有d half-baked
lm
個人會想佢有行為上既改變
過番正常人既生活
繼承家族企業
應該要等第2集
係 我劇情冇咩細諗反正一眼就知漫畫角色唔會死 無名之輩就會死 由呢個方向去諗個劇情到會比較容易推敲到出嚟
不過都唔怪得套戲 漫畫改編作品就係有先天死症 都係J rob pat好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞