The Batman (2021)劇透討論區

567 回覆
60 Like 13 Dislike
啲朋友同我講話唔好睇
入到場我又覺得唔錯
有冇人覺得batman出場嘅theme song同darth vader嘅imperial march好似
呢兩首都係受蕭邦嘅 Funeral March所啓發
https://www.youtube.com/watch?v=hZY5DBmgC_A
頭幾秒已經可以聼得出
Dark knight rises咪試過
電單車迫撀炮打落bane度
唔係up下呢啲signature terms, 致敬下
觀眾同fans就要奉旨打J
你拍出嚟都要有說服力, 句對白要啱context
好慘
呢個post咁耐都爆唔到
明明幾好睇
口味嘅嘢冇必要強求
做下「少數識欣賞嘅毒撚」自娛圍爐下算
只係早DS 2一個禮拜上後者一上就draw左大部分attention
可能有啲人接受唔到變左黑暗查案片
我就鍾意既
頂唔順個女角同搞到batman好蠢
其實Nolan同Zack個Batman都好撚蠢,得Tim同Joel個Batman做到料敵於先
今日終於睇咗,感覺冇連登所講咁難睇,Batman個成長曲線好圓滿
冇留意,咩事
batman成套都只係Riddler隻棋
唔覺得Riddler輸咗
只係Riddler追求完美先最後咁sad

BTW 呢套Riddler最尾同Joker一齊笑
Riddler笑得比Joker更Joker
呢套Batman嘅最大作用就係啟發Riddler出嚟
Batman自己本身做法 反黑力真係唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞