The Batman (2021)劇透討論區

567 回覆
60 Like 13 Dislike
https://youtu.be/5P9s3siDaXE

唔知得唔得
但我睇夜晚景都唔覺太黑
反正佢有幾次仆街到close up開大燈隻眼就盲
睇imax又唔覺太殘眼

你試吓禁入條友條youtube channel,再用佢把聲自動閱讀多次佢個comment

成件事好正
好彩你都有啲自知之明
咩channel
死肥肥單身狗係連登promote 過佢嘅肥拔channel
未聽過
好普通
想拍佢做the greatest detective但全程俾謎語人撚狗
謎語人演得幾好
咁呢套就肯定稱唔上嘅hardcore嘅推理片,好多時d riddles都係即時就揭穿左,唯一諗左幾輪先諗通嘅係有翼嘅老鼠

Riddler覺得Batman一直同佢合作呢點係幾頂癮嘅
佢最後都無戴面罩打la
不過奸狗黎講呢個都接近Heath Ledger既Joker
最後佢都唔介意Gordon同其他警察知佢身份
我有留意到bat仔每次揸電單車時都好似換返套正常衫戴電單車頭盔?
係我睇錯定真係咁on9?
印象中第一次揸電單車係著正常衫,應該係用普通裝扮聽下commissioner記者會講咩最後一次揸電單車,同catwoman道別個陣就有著裝嘅

加埋呢段會唔會更加畫龍點晴
https://www.youtube.com/watch?v=BiwNGzK2Q-I

加埋呢段會唔會更加畫龍點晴
Barry Keoghan
成套戲冇一日喺日頭拍咁
好鬼陰沉訓咗一個鐘頭
起返身仲係未搵到謎語人
Batman自己咪飛天老鼠?
同埋智慧唔太高
加咗偵探片元素幾好睇 但去到套戲最後都係比riddle撚緊 乜都跟哂佢劇本咁
智商輾壓直頭
謎語人係憤青
企鵝淨為撞車
貓女 cut左佢都無分別

推理嘅所有嘢都係套戲講俾你聽 唔洗你用腦
套戲無高潮位 但鏡頭分鏡運鏡高水準

黑人做哂啲重要或正義角色 貓女 高登 市長
白人就做哂壞人 壞檢察官 壞局長 壞市長 所有黑幫
政治正確
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞