一個酒店從業員送上「血書」,希望各位「Staycation閪客」高抬貴手,獲網民同情!

681 回覆
1887 Like 133 Dislike
香港女仔總係零舍多怪要求

叫個飯走汁 新地又多醬多花生咁

Staycation / 旅行就仲撚精彩 比果少少錢當人鐘點咁洗
記得早排有單話自己比170000住總統房
最後比人爆 原來本身住細房但不停投訴最後轉到總統房
最尾個POST主DEL埋POST

上面見到連揀靜d既房都比人屌係閪客
咁串不如唔好撚接本地客生意炒撚晒佢好過
變種蝗蟲
港女八婆你估嘢少呀
最叻就日日搵嘢嘈 搵著數
香港人 = 受過洋人教育嘅高等三又人,但本質都係三又人
做過香港五星級酒店一定知道最閪既客一定係香港人
問十個十個都會咁答
有冇人有cap圖
想睇
係囉好多服務業都態度差
間中好地地都比啲閪staff閪你面
只有最忍得嘅香港三又服務業員工,先服侍到最賤格嘅香港三又顧客,實踐一個願捱、一個願打

如果移咗民嘅香港人都係唔願意改呢啲喺香港先唔怕俾人怪責嘅醜態,俾當地人打都仲會賴啲死白鬼同死黑鬼智商低一唔滿意就郁手打人
開名啦
係囉明明好好禮貌講唔該
遇著啲閪staff 就真係貼錢買難受

可能有啲人會話「可能人哋心情唔好姐」
但個staff心情唔好係佢嘅事
唔應該亂咁發洩情緒落人身上
修養問題
去外國旅行有幾多時間留係酒店?係本土住酒店就一定用足晒酒店設施。
有policy都冇用
你要明白香港人係真係極度野蠻
隨時為左雞毛蒜皮嘅小事發哂癲
佢地唔會考慮你咁多

有policy大大隻字寫住都好
佢地會大大聲話:你唔係預d客人會睇policy呀?你唔係預我會遂隻字睇呀?你點解唔提我?

再講 一日咁多人住
幾隻痴線西西同時發癲係到鬧唔俾你走
你都已經好唔得閒啦
唔係你企硬就完咁簡單

香港人就係咁撚癲 講完
自己人工低關客咩事
屌客唔俾貼士
呢句野做呢行真係講唔落
香港人太仆街自私到一個點
講開兩嚿水但唔知點解突然想講啲舊terms
香港客世一仆街,幾十年前已經係咁
我都好憎酒店班人,以為自己收咗人工唔駛做,所以特別鍾意玩鳩佢地
online填form都好 個速度其實唔會差太多
做得check in嘅同事正常個個打字都快架啦
你嘅資料其實佢地要都打唔係好耐

你諗下留你按金 、同你對資料對你d request
、搵房俾你(重要真係有時無房會更耐)全部都係要時間,都唔係可以你黎之前做俾你
重要解答最多野問嘅香港人或者佢地要投訴
一台係可以搞好耐

係有機會其他行政野可以改善呀
但你都要想像下同一時間一大埋人湧黎check in
重要個個客牛咁眼咁望住 個情況係幾痴線
人就得咁多 俾埋條命你架啦已經
大把人尿又痾唔到飯又食唔到

不如試下俾多小小耐性俾多小小體諒
唔係唔想快 快唔到
係好肉酸架
為左著數係到R呀lur地呀
識玩咪拍枱囉煩到你做唔到野囉
老實講 我真係鍾意唔到香港人
最尾個句so true
個個都話見到冇咩人 咁岩多人個陣你睇唔到者
咁未唔好做囉,人工包埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞