一個酒店從業員送上「血書」,希望各位「Staycation閪客」高抬貴手,獲網民同情!

681 回覆
1887 Like 133 Dislike
係呀 同埋唔夠人先至開始會請人
疫情反反覆覆 入住率又唔穩定
公司為錢會寧願唔夠人都唔會請突
咁但做客嘅淨睇到自己等左幾耐
做酒店嘅又做到隻狗咁 重要俾客追住屌
你幫襯過幾多次呀?
VIP?
間房係咪過千?
你都講得普通四星酒店,都唔貴得去邊啦
幫襯得個一次就唔好有要求啦
係你自以為自己個要求唔閪姐
香港人係垃圾
重點係傻閪本地客
要求多多
但通常唔會比貼士
咁唔扮死狗 客咪又係會屌員工西面
態度好又唔岩唔好又唔岩

俾你R到有時係想你收聲快d走
你要明白有幾多人為左要R
可以同你玩好多個鍾成晚唔訓
阻住酒店做野都阻住其他客人
於是下個客又問點解佢要等咁耐無限loop
人話
華人賤種係咁上下
呢樣真,成L 日要點點點著數,佢地嘅快感係來自搵L 人笨柒,唔係活動本身。
學你咁講
唔滿意可唔可以唔好投訴
直接唔好出去住staycation?

就係個個都好似你咁諗
咩野都覺得人工包哂 俾人屌到屎忽開花都係

唔係想引戰 但人地開po原意都係想大家都係香港人多小小體諒者有時
何必要咁講野

疫証前去日本入到間餐廳
咁啱隔離枱都係香港人
佢地一聽到我都係講廣東話
即刻變面(個嘴面係表現到屌又撞到香港人)
講野細聲咗好多
其實日本幾千蚊就飛到啦
咁怕撞到香港人你飛去南美囉
想問要咩criteria先可以開始投訴
想了解清楚唔想做西客
例如要房間 $1500以上, 5星, 幫襯左至少十次, 洗唔洗叫room service或者比$2000 tips之類?
1 2 4 我是同意的, 深表同情

point 3 人地係投訴食物質素唔係溫度, 當然溫度都有影響
point 5 同DC9老奉收tips既概念相差無幾
point 6 我想知你係坐係間房望住D客影完先食然後打黎投訴? 如果唔係...你點知的?
point 7 同你經理講 既然道理咁明顯你經理無理由因為咁而出warning letter比你 加上你唔會阻到香港人投訴

3 5 都係口同鼻拗 得當事人知, 我反而想知點解可以成為理據
果然公屋仔唔會令人失望
每個國家都係咁
大家喺自己國家都聲大夾惡
有可以用自己語言 驚乜都得

之前識一個韓國人做空姐 佢對韓國客永遠講英文
啲客即刻西唔到
香港人又孤寒又要求多多仲要教返你做人轉頭
支那克都閪,但起碼肯俾錢,有時都會聽下人講嘢

利申:三毛、藍屍

全部捉去再教育營就得
香港人鍾意睇
d公司全部都唔撚保障返員工
永遠有客投訴就要死狗 on撚9
食過你條腸
一來香港地誠信唔值錢
你甩底唔到埋怨俾人話返轉頭做生意唔識變通
同埋香港人同大陸人一樣都係覺得自己俾咗錢大撚晒
唔會尊重人
客係閪 酒店本身都唔係好 五星酒店收幾千銀一晚 咩服務都唔比有?
On99 book房唔俾有要求?
唔撚得既就咪撚擺d選擇欄係度啦
你做開奴隸唔識要求架?
我又冇退房換房投訴,咁都俾你屌
血書?
呢d咪好前檯,上黎解釋下
而唔撚係一味屌客
再利申多次我都冇做任何動作,冇投訴冇屌人冇r著數乜都冇
只係單單入房見到咁,諗點解俾唔到間靜d既房我
咁都俾上面班尊貴既大人屌西客
依家乜撚野事,我犯左思想罪?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞