一個酒店從業員送上「血書」,希望各位「Staycation閪客」高抬貴手,獲網民同情!

681 回覆
1887 Like 133 Dislike
勞工權益意識既野係講雙方既
staff 要唔西
客亦要唔西先得
不過好多人就係做 staff 又西
做客又西
自己蛇王縮骨 jumpy
上網屌完公司又屌客西
轉頭又屌其他打工仔唔夠奴
香港人
香港人真係全世界最易處理嘅民族,落後地方啲客一言不合打咗你一身先算,香港人習慣講口唔講手,十分斯文,咁都唔滿意最好搬返大陸住。先進地方又冇香港咁密集,去邊都搭兩個站地鐵就到,所以舖頭應承咗冇貨一句哦就算,第日嚟過好閒。鬼佬隨時揸個幾鐘頭車去到先話冇,你又試吓有咩後果囉,唔執笠算偷笑

可想而知班垃圾前線要廢到咩程度先會話香港人麻煩,講到尾就係佢哋冇料唔識處理,唔反省之餘淨係識賴
上班台班傻鳩
咪又日日吹到蛇王偷懶攞公司著數 jumpy 冇口齒係天經地義
serve 客果陣就屌d 客西
又屌公司唔幫手擋

到自己做返客比人 serve 果陣
就道德勒索人地
要求人地尊重自己職業
白卡警報:豎碌皮
人工包架啦,唔鍾意咪唔好做囉。一係做大檔囉。
港女港媽睇完篇文:
原來投訴有用 可以r著數 正
即刻投訴多d先
豎碌皮 年幼應該俾侍應屌過屎忽
每逢有服務業post 佢一定有理無理屌員工先
跟住轉頭就屈你傳菜龜
超級白卡人士
根本全部香港公司都係咁,玩9死D前線。

話事個班坐office吹到天花龍鳳,點樣跟規矩,你應該點做點做…,落到去俾客捉住咪又係「明白嘅明白嘅」,送呢樣free個樣。
你廢就出少句聲啦,書又讀唔成,死去做埋啲低三下四服侍人嘅乞兒工又要唔服氣,墨水冇半滴,ego大大個,你呢啲垃圾去到邊都係注定一世做失敗人物,我係你就早早跳樓死,免得之後幾十年人生都係渡日如年嘅淒涼
其實唔撈咪得,做人做狗自己"簡"
喺度同一班永遠自己喺道德高地有光環就走出黎話團結大家都係香港人私底下就人食人既連登仔講呢啲係咪未死過
負評果d一定係西客

我絕對大陸人係嘈聲粗氣 但絕對無香港客咁西
3、5、6呢幾點好似有啲牽強
其他我都算認同
事實就係得呀
西你面咪西你面
賣野還賣野
唔駛笑住賣既
你都 on9
蛋糕呢d
叫佢擺入房咪得
要出去都可以出去嫁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞