一個酒店從業員送上「血書」,希望各位「Staycation閪客」高抬貴手,獲網民同情!

681 回覆
1887 Like 133 Dislike
記得有單新聞係成個電視機偷咗唔記得係咪喺香港,但一定係支那人嚟嘅

估唔到酒店班人會覺得本地客閪過大陸客
以前閪極都未見過咁樣批鬥法
最多都係笑下就算
如果咁on9既投訴都成立
間公司有問題你都冇得怪人
大家一齊麻煩
我建議俾人炒左果班 住番果間酒店做閪客
玩串佢成個場 一係就教人點樣做閪客
遇著閪客唔保員工既公司唔死都冇用
大部份同意
只是你都知人工低咁唔該加人工啦
貼士當人工
屌你老母洗唔洗供埋mpf
老細有錢開酒店
做唔住咪執笠囉
之後轉手自然會創造就業
唔好撚用咩共渡難關出低人工
唔該
新加坡一定number 1, 之後印度,第三先香港
你冇聽過再發生唔代表無發生
你唔係嗰行自然就冇聽到多關於呢啲類型嘅事
唔通單單嘢都上新聞咩
啲傻鳩買咗啲外賣鐵板燒set喺房食搞到着fire alarm有冇聽過?
何況從來都係啲客單方面屌人既姐 唔通間酒店/公司出聲明屌鳩返個客有幾閪?
更何況大把香港人貪小便宜 偷毛巾偷餐具偷咖啡機玩後欄搞到成間房都係屎唔通我日日話俾你聽咩
仲想偷換概念想屈鳩人讚不絕口
比較緊一舊屎同兩舊屎嘅分別唔代表我讚緊其中一夠好
喺房食呢一點我都好好奇
如果唔係因為個客柒 打完卡先食而凍咗
咁我想食到熱辣辣嘅嘢有咩問題
唔係人之常情?
check in聽過一對情侶明明book最平房型但要人upgrade比佢
人地話sorry upgrade唔到就屌柒人 話book果陣有打明要upgrade
個態度仲要勁撚閪勁撚惡果隻
唔明點解會有人有咁既面皮
香港人出名西,係全球第一
乜柒都冇講經咩!我話關公大戰習近平添,你冇聽過唔代表冇發生喎,戇鳩鳩
服務業其中一個最驚嘅人就係香港人
空中妓女會唔會好啲?
所有服務業都係最撚憎香港人,
孤寒,貪心,態度閪,乜柒都投訴,
支那人都係多on9唔識規矩,但係捨得洗錢,
香港人係精甩邊專拎住rule洗人唔洗本
死乞衣 買唔起貴房就死r爛r啲著數真係登啲員工慘
唔比tips都講都係閪酒店撚
大撚把呢啲冚家鏟啦,
佢哋見過有人可以free upgrade,
到自己去試果陣唔得就唔抵得,
發脾氣做乜人哋有自己冇
早排坐車隔離條友好自豪同佢fd share 投訴嘅好處

條友話自己凌晨打去酒店問嘢 點知冇人聽電話
日頭等太耐夜晚又冇人聽
佢就send email 去總部投訴
懷疑員工浪起電話唔聽乜乜柒柒
酒店覆返佢又應承so啲嘢俾佢
佢大人有大量 唔計較咁多

後尾佢fd問 你幾耐打一次
條友答 53 54 55 56 57
5分鐘內打咗6次

真係cls
香港唔少服務業依然好閪
笑笑口同佢哋講
唔該晒啊麻煩你啊之類嘅說話
換嚟嘅都係閪面
同埋同你講多句嘢會死嘅局面
有時試完衫真係唔啱着 俾返個staff
佢一手拎走件衫就擰轉頭(個場無乜客)

講句叫你再慢慢睇 有需要再搵我哋
或者個客同佢講唔該時點個頭
個感覺已經差好遠

做服務業遇過啲同事
係不問因由咁去閪啲客
有個客五十幾歲嘅姨姨嚟
叫個同事「姐姐 請問xxxx」又唔鍾意
話人老佢咁多 姐乜嘢姐

而家即使要求正常服務態度
都容易被標籤成為閪客
香港人質素
香港旅客係星馬泰台一樣出名衰
係因為後來更恐怖的中國人開始有錢周圍攪事
香港人就消失於歷史中
我笑了
出幾個月花紅個陣有冇打英文信
定係靠實力出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞