一個酒店從業員送上「血書」,希望各位「Staycation閪客」高抬貴手,獲網民同情!

681 回覆
1887 Like 133 Dislike
就係有問題
個個講完我真係好撚鍾意香港之後
咪走撚曬囉
力證香港人真係閪
所以佢應該屌管理層唔係屌客
而家香港個風氣係咁,班大種乞兒前線以屌客為榮,越屌得多就越叻咁,真係應該要大清洗
韓仔係最嘈 如果計講野
韓仔係唔知咩叫細聲
同埋對女服務員態度好差
係 我個fd個間夜更得1個跑晒
佢賣package 可以唔係同一個時間check in check out 家嗎
咁已經分流到,大家唔洗等咁耐
又唔好咁講
只怪成個香港風氣
大家都要有效率 快
大家都唔想等
大家都面對長時間既工時
員工無心機 客人無表情
這就是中國香港
香港人不嬲西客黎
你咁樣係縱容,應該投訴時就要投訴,酒店點處理係佢嘅問題,就算出warning 都係俾緊機會佢改過,唔需要你為佢擔心埋呢樣,冇投訴邊有改善?香港服務業質素越來越低可能就因為係太多人怕麻煩唔去投訴,等啲瘀血繼續為禍人間
第七點:香港人咁鍾意排隊,但等耐少少就要投訴,我做銀行既就係咁,你唔屌前面條仆街人完筆錢就將D錢轉呢度轉個度,又問呢問路?排執笠食店就唔見話排得耐,幾個鐘都照排
香港人唔衰得,自己柒左仲要屌多兩句攞尾彩,「咁人哋唔知嘛,我點Q知啫,又唔寫清楚bla bla bla」講到人哋陰9佢咁
點會唔令人覺得佢閪,其實一句唔好意思咪算囉。

不過而家香港人都唔會體諒其他人,好人難做
有錢賺管理層邊駛理客同員工感受
唔係搞大件事搞到無客佢哋都唔會理
應該都係港女臭閪
Karen格上身乜著數都要拎當權利
係個工作流程問題,有好多酒店都好快手,一般三幾分鐘搞得掂。但都試過有啲唔知做乜搞成十幾廿分鐘先做完一個
唔包d閪客咪又係屌
服務業自己咪又係西啲客

你去餐廳周不時舉晒手都無人理你, 呢個係人手問題
但又要收足你10% 加一

去買野問多2句又變左西客, 因為隔離大陸佬買幾萬蚊野都面不改容

搭的士坐廿四蚊又變左西客, 啲的士佬成日都話收得平所以無服務
要㨂客先維到生

“今時今日咁既服務態度係唔夠既” 呢句野 其實應該係拍比啲老細
做優惠無乜肉食,所以要收多啲客
係咁㗎啦

想服務好就去無搞優惠嘅四五星級酒店啦
Un5underpay就唔討論啦 實有叻人嘅
不過想知佢哋平時出街食/ 返工坐車係咪都會俾tips人
仲要啲員工會奴隸思維
明明得一條友清全層做得辛苦就屌鳩啲客整亂間房

即係如果條友整整齊齊就可以床單都唔換就咁鋪返好呀嘛
你工作量大又唔夠膽屌鳩管理層, 淨係夠膽屌鳩啲正常要求係西客
支那嘅閪係因為佢哋未開化
香港人更閪係因為自稱自小接受良好敎育,堪稱文明嘅人,可惜,閪就係閪
我做客仲要比表情你?
肉鳩酸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞