一個酒店從業員送上「血書」,希望各位「Staycation閪客」高抬貴手,獲網民同情!

681 回覆
1887 Like 133 Dislike
想做個統計,有幾多人check out會俾貼士?
部分合理啦
但間公司咁都接受投訴 係咪應該諗下繼唔繼續係到做呢
連登仔乜撚都唔識加把口係咁
總之一投訴就係閪客
但有人上連登伸話遇到點點點就出張咖啡meme圖
勿認真啦
純粹要求換房唔算閪
但如果酒店配合唔到你而你又發爛渣咁就係閪啦
大家都湧去有staycation 優惠嘅酒店就係會咁,太多客影響服務質素
香港係好多西客我好認同
但酒店方唔夠人手好心就咪搞咁多野啦
上次係六國staycation 有埋4個鐘放題
4個鐘以為點都夠啦
你老尾成個半鐘先送一轉餐
4個鐘只係送左3轉
問題佢又唔比人點得多
每次最多點幾樣野
既然唔夠人手咁不如咪搞咩放題
你呢啲真係柒菇碌
做咩都要比班人當閪客
又唔想做野,又想攞貼士,又想白逗人工
比人寵撚壞哂
媒體霸權
政府幫佢搞撚死其他媒體跟住佢自己一人獨大
連排隊等check in等得耐都唔可以投訴?
有聽講某D酒店要等超過兩個鐘嘅
仲唔延遲返客人嘅check out時間添

如果公眾假期full booking都明白酒店難處
但排咗好耐嘅客人
真係連投訴/反應問題嘅權利都無
岩呀
成日開口埋口都話你又無比貼士
痴撚線
係咪無貼士d野唔會做?
fb班7頭就一個二個係咁話自己比幾多貼士
屌你我個房費有加一架
佢好似只係話會做得開心啲,好似冇因為呢個point 話客閪
排隊冇問題但酒店都好應該補償返個客排隊既時間俾個客遲d check out冇既話發爛都好正常
打份工者 又唔係自己盤生意
能力上做到咪讓佢囉 又唔係用自己錢
你話公司政策唔比 咁咪賴公司囉
揾左好耐 點解話係血書
咁辛苦咪唔好做,痴撚線
因為比人炒左
俾咗你遲d check out 即係下個客又會遲返check in 無限loop
咁係間酒店問題,做唔到又收咁多客,跟住屌你地多要求唔係屌公司香港人係酒店業眼中果然係賤d
上一個準時check out 都唔見得下一個可以準時check in, 條龍長撚到
好慘好慘
佢係指無人出入佢間房

或者佢嬲得濟
去左鴨記係check in位裝鏡頭
係房睇到check out
一隻手掌點拍得響?
冇閪公司閪客又點會投訴得咁大條道理
阿支阿jor?
淨做大陸人生意囉
香港人不嬲閪
而且只會愈黎愈閪
預左比人話踩港撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞