一個酒店從業員送上「血書」,希望各位「Staycation閪客」高抬貴手,獲網民同情!

681 回覆
1887 Like 133 Dislike
果啲開Pgae教人「𢱑野」既死港女、死港媽真係死撚去好過

教到其他人有樣學樣
酒店班人好憎本地客
難服侍多要求鍾意投訴
覺得自己高人一等
飛雞都好憎香港人同印度人
其實啲公司有份做成, 係唔係都要啲員工食
投訴 就要理? 無理既閪客 應該直情blacklist
有邊間會咁做?
吾你老母

但同情、支持、認同佢講法
智商世界第一既香港人從來唔會讓人失望
驚俾人上網搞大件事

特別係咩「東張西望」果啲so-called「監察者」
香港人真係好口愛
本地客住酒店係為享受酒店設施 梗係想有呢樣嗰樣
訪港旅客住酒店以留宿為主 日頭都出街 要求自然少啲
唔係踩港但係香港人本身就真係好撚閪
夠膽死去日本book高級壽司店人地準備哂D新鮮刺身係度但個客no show
一般人去到外國都會客氣D話哂唔係自己地方又怕失禮影衰香港人
但係本地就唔同啦,閪鳩你咪閪鳩你
酒店D高層又係有撚病既
明知本地客長期一直都咁閪
點解仲要小小投訴都走去出Warning甚至炒人
對住個客扮哂蟹咁道歉送返粒黃豆打發佢咪算鳩掃囉
比牛華 「今時今日咁嘅服務態度點得架」害死
早排試過有次屋企隔離裝修,我又要專心做野
所以book左間屋企最近既酒店想靜d做野
間酒店對出有一面係向一條行車天橋
我已經要求間酒店一係俾間靜既房我,尾房又好最細又好冇風景乜都好,總之靜就得
佢硬係俾間對正條馬路既房我,仲要樓層係同條橋相若

明明武肺最嚴重果排,普通4星酒店,平日都冇人住,唔明點解安排唔到
如果我走去投訴就話我係西客黎
第2點真係好撚慘同無辜
個個都話要12點送蛋糕
你話一層得你1個客有咁既要求就話姐
如果佢咁講 呢d時勢無咩遊客 150間房 當一半係生日staycation 送撚得切咩
超閪客, 比千幾蚊當自己富豪
通常直接send Email 去集團ceo投訴
cc 賣畀海關,消費者委員會,食環署

出post嗰個從業員都唔係正常得幾多 連執房嘅人工低所以啲local客唔主動擺低tip都算係個客閪
點解唔屌公司屌客 有公司 policy backup 唔做嘅唔做咪唔駛屌
要用konglish寫
可能有晒template
我俾左幾百蚊咁多,點解唔係做大爺

香港人加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞