一個酒店從業員送上「血書」,希望各位「Staycation閪客」高抬貴手,獲網民同情!

681 回覆
1887 Like 133 Dislike
所以D客就係閪, 公司就......有出糧就一定係好人, 照做
邊間酒店無西客呀?
做優惠吸客,咁梗係吸曬啲西客啦
西客太多解決方法唔係叫西客唔好西,
係應該叫你老細請多d人應付d西客
到無野做個陣又話炒人無工番
俾tips又奉旨呀?
個個都想無野做等收工,唔滿意叫你老細唔好搞優惠
On99
其實你book房嗰陣可以提出要求
d 餐廳酒店見客人有俾貼士
於是諗樣野叫加一服務費食埋佢
於是d 客俾左加一就唔重複俾貼士
但其實係老世落左格
血呢?
想知其他咩國家/地區嘅酒店唔覺港人閪
整條link嚟公審佢 整撚死佢地
管理層係咁架啦,又想做多啲生意吸客,又要計到盡慳人手
老實講我覺得等蛋糕呢個位個客同員工都係慘
根本有好多點就係正常工作
但班酒店員工就唔想做
有冇做酒店嘅巴打回答香港人,支那人,韓國人邊個最乞人憎聽黎聽去都係依三個國家嘅人最乞人憎
香港點解咁發達咁先進或多或少都係因為香港人轉數快,唔講其他淨係嘈交串咀方面小小事都要串到你仆街,就算你係錯第一個instinct就係起你底睇下你有咩屎可以爆可以串尻你。同埋大部份閪客都有種“大公司年中賺咁多,你估蝕呢D小數佢會在意咩”既諗法,就好似D師奶去大家樂R人包糖咁 D人永遠唔會諗唔止你一個人做,而且每日都有大量閪客做同一件事。
啱啊, 所以距地應該問老細攞
九點應該back list西客班仆街
我自己都做服務業
的確香港人西既方面真係第一
同埋好多野 會去到盡 得寸進尺

就算成日屌既大陸客 佢r左著數就算
香港既 好鐘意拎完著數 想再拎盡d
最後拎盡晒 會加埋d說話比你聽
博你罵返佢 可以再拎賠償
但係送上房果啲dinner box真係好乾唔好食慳返啲錢出去食個譚仔冇咁唔抵
我哋真係好撚鍾意香港 (雖然啲人真係好閪)
疫情推高入住價錢、做檢疫酒店、做隔離酒店 你唔講既
利申 唔係西客 唔洗慘到係酒店搞生日
係咪同的士一樣
最好一上房就放低5舊貼士 同埋講聲唔好意思
就好即刻check out 唔好煩到佢地?
含撚傳菜龜你有冇尊重過自己?糧就識出嘢就做到pat屎咁仲開口埋口閪客閪客咁叫好似好撚過癮咁,你仲好意思叫人尊重你班賤柒垃撚圾?屌你老母!繼續踎你嘅茶餐廳啦冚家剷
3同6
其他問題同你老細講 人手問題唔係我問題 你有咁既服務但無人手係你公司問題
4 幫你做埋又唔得 一直又話人手不足
有D服務酒店suppose係提供嘅而你地因為唔夠人手etc原因而提供唔到咁係你地酒店問題
一係就明文規定唔做某D服務
你應該屌公司點解唔做多D野幫個員工

至於R著數嗰D香港人係好撚乞人憎
R都唔緊要 R唔到就發癲
做過大公司嘅服務業前線都知道最尻屎嘅客人排第一一定係香港人
其次係無論去邊都係祖宗一八代一齊去玩嘅印巴人
人地個外賣鐵板燒set仲熱過room service 啲餐
因為偷咗部電視唔駛佢做野啊嘛 咁咪唔閪 你叫佢送部電視上房咁就係閪喇
仲有坡佬同架仔都係鍾意投訴,但唔會當面。

坡佬又係眼生係頭殼頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞