一個酒店從業員送上「血書」,希望各位「Staycation閪客」高抬貴手,獲網民同情!

681 回覆
1887 Like 133 Dislike
將服務個 scope 包埋賣笑
呢個期望本身就好閪
港客
仲要向總公司投訴
講緊酒店員工underpaid, 你噏乜撚野呀,閱讀理解U ?
投訴界
美帝個班都算世界級(其他r洲唔知情況)
記得之前d on9標籤(例如係d野個底到寫請勿倒轉,係因為有客投訴過點解冇寫標籤提人唔可以倒轉
填海華條冚家剷害死唔少本地服務業
其實好禮貌啲都有得upgrade
你對個staff咁閪點會有嘢益你
咁冇服務就預左比人投訴啦
咁唔怪得人,喺鬼佬眼中香港服務業完全唔合格,港燦仲停留喺烚熟狗頭多謝唔該嘅層面,到遇到真正考驗必定賴晒屎,唔投訴就奇。所以班契弟話香港人難頂真係要去歐美見識吓咩叫服務。又話自己做四星五星,呢啲履歷去到英美等於零,cafe都未必請。茶餐廳嗰班更加唔使諗,就算唐餐館一見個樣都唔想請,最多考慮叫佢做任何唔使對客嘅工,洗大餅之類
佢應該係盲撚左
你都on 9講到間酒店佢地開
未聽過兩斤做形容詞
比多兩錢肉緊就聽過
除左最後嗰點之外基本都認同
五星級酒店應該收五星級既錢去提供五星級既服務

如果因為收唔足錢所以提供唔到服務
嚴格黎講唔係客人既錯
有邊行唔係人工包埋
香港人乜都西架啦 特別係D懶中產 覺得自己有少少錢 有少少學識果D就最煩 又想學人講享受 但自己個收入水平根本唔可以可以有錢人咁無考慮地任洗 結果就係度斤斤計較 諗埋D西野出黎
支那人無禮貌係因為讀得書少
香港閪人無禮貌係讀過下書就以為自己係大爺
低級員工思維所以你咪on99成世做低級員工,只能夠群埋成班擁有同樣低級員工思維嘅垃圾圍爐自high
人工包埋 呢句又係閪爆
試過星期六去住北角一間酒店排隊check in要等兩個幾鐘都未有房,佢嘅理由係因為上一手客人遲左check out執唔切房,咁又係咪客人應該體諒 依間酒店年中「請」唔少ig 所謂kol去住
咁癲,有d酒店幾百間房點做?
全地球都憎香港客,更甚於強國客
20年前嘅支那人就可能係
呢10年內個班暴發支豬,同香港人差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞