一個酒店從業員送上「血書」,希望各位「Staycation閪客」高抬貴手,獲網民同情!

681 回覆
1887 Like 133 Dislike
咪撚做
鬼叫而家D酒店sell到staycation好似去resort咁咩
姐係叫完外賣都要自己帶走?
奴隸係咁
如果你為咗呢$4而同酒店啲人嘈
你應該都會變成西客
首先要對下有冇訂單
入你資料
同個客對番佢訂咩
有時要收錢
睇下有冇房
對你身份證搵番你個booking
入資料 reconfirm 你間房 package包啲乜
講解入住規則 簽名 拎按金 出匙 ( 呢個係最簡單最快既check in )

但如果你一個唔好彩 前面排左啲較麻煩既人

1.一大group人,一次過拎幾間房

2.有啲四五條友黎到先知間房住得三個人,又要quote佢upgrade 再搵房,順攤既客就比錢,唔順攤既就係度發脾氣 一係講小朋友都要計人頭咁過份,又話啲朋友上去擺低野就走 呢啲又要係front desk 同佢解釋番啲規矩 一係又要叫經理出黎 已經浪費左好多時間

都係講句睇你好唔好彩
唔明點解啲人成日話人閪客
身邊人同自己都好有禮貌
但啲sales staff 閪就真係見唔少
其實係咪證明啲客禮貌就好恰先咁多人咁閪
踩港撚全面進場
比幾錢先

每晚比一兩千就西 , 每晚成萬以上呢D要求就唔叫西 , 你覺得處理唔來係因為酒店問題, 人手唔夠又唔敢寫明唔serve 呢D"西"要求
有d大酒店,5、6百房入住去到八九成,一半都係各式各樣紀念日,送酒送生果送餐送蛋糕幫翻熱果班都係得幾個做架渣,之前咪有年情人節7、8點叫餐凌晨3點先送到既
相宜
佢忘記咗自己都係香港人
香港人真係閪都冇眼睇,前日去買野有個港嬸自己遞個環保袋俾收員幫佢入啲貨,又嫌人放得唔好又剩,全程係度嘖嘖嘖又掟野,屌你老母自己入啦,殘廢咁好撚失禮
試過去黃竹坑間酒店,有個pacakge 包in room dining,雖寫明係Chinese Bento Box,但黎到夠膽死係兩餸飯,d飯仲要好乾,d餸難食到爆,已經有期望知道唔會熱,但到唔係難食過7仔叮叮飯
一間咁大酒比d咁既垃圾真係要檢討下
我係比你呢個package 吸引左,就應該最起碼係比返基本質素,而唔係我入住之後話我知無人手呀好忙呀同埋近排好多人比人炒所以唔好意思體驗質素欠奉,如果酒店覺得以上原因影響好大既,麻煩係官網列明或者唔好推呢種pacakge,我衡量過之後如果仲去book就係我負返相應責任

而唔係我book左房食完野覺得衰過街邊兩餸飯之後表達意見,就話我係西客

利申:雖然真係食緊屎但最後緊係無投訴過,自己出左去搵野食
上年住左4星酒店一年
見到可能屋企無咁有錢既家庭
黎到酒店成家都勁開心 搭下lift 都笑住咁
真係西既多數都係又有少少錢消費得起 又覺得自己蝕底個種
其車啲經理唔係應該filter左邊啲係無理邊啲係成立,7仔個經埋都識呢啲野啦
講2句又話你閪架啦
幾千蚊當自己大爺?
咁你比唔起呢個服務唔好賣呢個價
一買一賣有咩水唔水魚
佢地個價水魚點會有人book
再者如果佢地個水魚價都有人book
咁book黎住果條水魚咪更加可恥
就算真係比左水魚價住都唔代表要做衰自己
好心咪撚學埋支那人果種自己衰又屌鳩人衰先呢d閪野啦
咁就唔好話咩比幾千蚊當自己大哂你服務提供者 唔夠人手屌公司 啲客expect 比呢個價有相應服務 你比唔出預咗比人屌
第二點,房係多,但我唔信咁多人同一日生日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞