IG shop 討論區(13)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
順帶一提serco都賣得越來越貴
件U領bra top賣到上239
呢件間間ig shop都有賣 價錢$99-169不等
二百幾買一件bra top有幾不智
賣99蚊都有錢賺
可想而知佢賺幾多,差唔多成兩舊水
[member]dcard有關於呢間ig shop嘅post不過負評多, 想知多啲可以上去睇/member]
個店主最鐘意block9人
其他igshop我見都要300喎同埋開鋪唔賺錢開嚟做乜
係 真係勁誇張 之前讀書做煙腸翻過大陸廠學野 一條dior嘅裙 講緊啲pattern花到仆街 5個鐘唔洗已經可以copy到個pattern落塊布+車好哂 如果冇睇入面個tag要好仔細咁睇先分到真野係邊件 嗰時之後就發誓以後買有牌子嘅野一定要入專櫃買
maxseller賣緊gucci皮帶真唔真同門市差千幾蚊價錢
去專門店買 就唔使擔心真定假
木魚賣啲野好醜
係啊
好撚認真講
大陸廠啲copy技巧真係勁到冇撚有人
基本上比圖佢地就已經整到件外型+質地+剪裁一樣
連個tag都整到一樣

大陸抄襲得太撚勁
搞到好多韓國款都比佢地抄到出神入化再擺淘寶賣

賺錢都有分食水深唔深
同埋係預訂喎等成21日又唔係現貨
利申:見過有幾間賣緊199-219
可唔可以講下點相差得遠
消費券就黎出
請勿幫襯slowover 因為缺貨都可能一兩個月後先話你知 又唔會退錢 等於呃9你錢
Slowover係黑店
切勿幫襯
不過以前我ex個老豆有拎過啲衫返嚟比我
我覺得針織嘢同布料真係差過真嘢好多下
佢話最主要係啲大陸賣家唔會比錢用貴料
但求個價夠平就得
如果肯比錢真係可以做到99%似
要靚料成本可能80-100蚊一件
佢哋只肯比20-30蚊一件
有啲款甚至10-15蚊已經得
所以點解淘寶買衫九成中伏
就係因為全部都係賣緊cheap貨
近一年成日賣crop top 貼身淫賤衫
唔做肥婆生意
朋友做緊賣衫 依條入貨都要26000won定27000won 連埋手續費運費冇可能做到依個價錢
不過就算東大門入貨好多都係中國代工
講緊自己做煙腸嗰時都成4年前
嗰時igshop未有咁氾濫
啲支那廠已經勁多韓國批發嘅單
幾百件幾百件咁做貨
依家個批發市場更多人入貨
應該更多支那代工款
東大門咁多同款你又知佢返貨唔係返平貨?
我係ig search佢條褲個brand tag揾到ig
應該係designer設計款嚟 叫做lake
不過如果係支那廠做埋個tag咁我都冇野講了

同埋真心ig shop買野唔通下下都要人地show單咩
覺得係淘寶貨就唔好買or觀察多陣咪算
想知啲bb棉邊度入貨
近排間間都有
Push
媽呀好柒呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞