IG shop 討論區(13)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
朋友之前都當俾錢買個教訓不過冇絲打你咁多 如果佢再唔肯覆你就係ig cm下 等佢冇生意做
Btw多謝絲打提醒 **glamgirlie.co ig歐美代購黑店 中哂伏
其實佢咁樣係唔係賣假貨?
想報海關吿鳩佢
佢韓國連線賣一大堆Chanel抄款

自己就用真嘢 你懂的
報得
想問下各位絲打 有冇人知呢個咩Brand嚟
見好多ig shop都有呢個tag (例如kiki.co)
但上網又見唔到有佢嘅官網/貨品介紹
其實係咪大陸牌子嚟

Sr 個model咩事
各位巴打絲打們咪撚同theonoff_88買鞋

我都知我on9dr martens去返門市買係最穩陣,但個陣見佢賣得平啲同都有一堆好評,所以照跟佢買咗對白色嘅maryjane

一開頭所有野都好好地,訂單同我confirm咗係白色,亦都係到貨之後寄咗畀我,但最尾我收到嘅係黑色都唔緊要,寄錯咁畀返對啱嘅我/退錢其實已經ok,咁佢話有白色現貨,所以我就問佢點

咁好啦6月7號夜晚覆完佢話寄冇問題,正常都即刻跟手俾埋個順豐地址同電話我寄啦,佢要等到我去第二日晏晝主動問佢再去到夜晚先覆返我都算,咁我就即刻6月9號晏晝寄返俾佢

因為其實都趕住送俾人,佢又冇講話幾時會寄翻俾我,所以我就吹一吹佢咁,咁佢就話要收到對黑色鞋先俾返對白色我

其實呢度都已經炆炆地,因為又成日好撚遲先覆,叫佢俾返對白色鞋我好似要三催四請咁,但其實一開頭明明係佢唔啱寄錯黑色先
都算,咁我一路睇住順豐個app睇吓佢幾時拎返對鞋,佢就個陣12號朝早拎返對鞋

咁嗰日我朝早其實都已經見到,咁都諗住佢晏啲會再搵返我,所以就唔搵佢住,但係見夜晚都未搵我,所以就問一問佢收到未,頂佢個肺到13號晏晝見住佢po咗story sell鞋都唔撚覆我,所以就同佢講唔想寄不如就直接退錢俾我算啦

咁見佢都講晒唔好意思,然後又俾埋順豐Number我,咁我就再等啦,見佢13號話寄出咗,咁我就check住順豐個app check咗成兩日,個順豐Number一路都係冇資料查到嘅,咁一係佢比錯number 我,一係就Hea鳩我求其俾咗個Number我先啦咁我就覺得應該係後者多㗎喇,所以我就又吹佢問佢究竟寄咗未,問撚到禮拜四都唔肯覆我

一路又唔退錢keep住我對鞋,又唔肯寄返,喺度拖拖拖,前後都已經俾咗一個禮拜多啲佢寄返,所以禮拜四晏晝真係嬲到要屌佢,個陣四點幾send完段嘢屌佢之後,隔咗陣五點幾就見佢寄咗,但由頭到尾都係冇覆返我

對鞋依家係未到嘅,求神拜佛希望係啱嘅款真係好撚辛苦,寄錯唔緊要咁你咪嗱嗱臨寄返,不負責任到又唔覆機又唔肯寄,你覆機同埋寄嘢都咁有困難嘅話不如就唔好開shop啦,我係戇鳩走咗去搵你買,咁但係你都已經係淨係做代購,已經唔係sell你自己自創產品,連僅有可以sell嘅服務態度都搞成咁,不如執柒咗佢算啦
好樣衰😂 對眼冇神,然後學人扮model 去擺pose
後續:
對鞋今日拎咗,終於係啱嘅款,但係屌你老味明明係佢一開頭寄錯顏色先,今鋪佢寄多次都仲要揀到付要我自己畀運費冇撚野下話,忍唔住屌多次再跟手block埋呢啲垃圾shop
我之前都試過咁,跟住好彩冇再拖我,睇下ching你好唔好彩
以為係惡搞改圖
Lighting, 表情、posture 都錯鳩哂
個嘴做乜查到咁
係咪得罪化妝師
佢哪來的自信
但佢ig 好多人讚佢 啲人對眼係咪有事
下次去asos 果啲網買啦
可能重平
係,下次會醒目
想問吓大家有冇買過ksmall啲袋
佢講嗰啲韓國小眾牌子會唔會有伏貪平有啲想買
西面就當自己fashion model
佢真係好7
咁勁 開完一間又一間
所以而家做支那人生意又小紅書又話全球都寄
追post見到佢啲客都係支/台灣人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞