asso學生等於垃圾?

594 回覆
788 Like 463 Dislike
唔洗嬲啦樓主 連登不嬲都係屌Asso Hd,就算入到八大又會屌唔係三大,就算入到三大又會屌唔係神科 上連登唔洗咁認真

中肯
又撚班垃圾asso仔🤣
起撚曬鋼咁

首先,屌臭asso ive o 既風氣,由4月尾至6月中會達至高峰,
因為班AL面對放榜壓力無從發洩
要搵人黎踩下定下個心
6月中後會突然水盡鵝飛
一黎怕自己會入,留條後路
二黎開始迷信,想積下口德

AL放榜後,愁雲慘霧
班CE仔見狀都唔敢亂屌
所以由6月尾至8月
情況相若,風氣極低位橫行,如經濟衰退一樣

到9月,開學兩三禮拜,新一屆AL CE仔開始有壓力,想搵人踩
retake緊o既又想有野俾佢增強信心,又踩
讀緊asso ive 跟唔上o個班/讀得唔開心o既,又踩
因此9月會有個小陽春,之後橫行,
12月至1月頭,同2月中,分別都會有個小陽春,因為有假放得閒,同考試迫近,
壓力愈來愈大,3月至4月頭會一直高位橫行

最後又到4月尾高峰
年年都如是,歲歲皆如此

股市係咁就好囉屌你

不能認同更多
唔洗嬲啦樓主 連登不嬲都係屌Asso Hd,就算入到八大又會屌唔係三大,就算入到三大又會屌唔係神科 上連登唔洗咁認真

中肯

Non jupas入u 又點?出到嚟咪又係人工高過asso仔
升到u咪得
升唔到真係倒錢入咸水海
其實個人能力一定唔係學歷上
就當要係學歷度比
入asso-->degree-->master-->PhD
路可能遠d 但係有料ga 唔駛係度要得到別人認同

之後返工 除非你想做專業人士
唔係asso, ugc, 分別未必咁大
都係睇個人醒唔醒同際遇
身邊大把人讀唔成書撈得幾好
唔同日日做鍵士有用?
就當要係學歷度比

都係睇個人醒唔醒同際遇
唔同日日做鍵盤戰士有用?
就當要係學歷度比

都係睇個人醒唔醒同際遇
唔同日日做鍵盤戰士有用?

我身邊大把人讀唔成書撈到好差wo😂
不嬲都覺得asso入到u果班係u gpa都唔低個人亦都唔廢
不過樓主呢d垃圾又唔認廢又要賴個制度真係好垃圾
jupas直升果班係u一定日日玩唔讀書
利伸: jupas直升科大 你去科大兜轉咪知d學生係咪日日玩
不過你入到先啦

人唔笑狗都吠

咪就係

人地由細到大都咁努力 你呢

臨到中六果陣開始溫

自己廢垃圾咪認囉

以為讀完asso 2年比得上人?

人地唔會進步既 傻鳩

呢樣真 個問題係好多asso仔死都唔認自己有問題 賴呢樣賴果樣 唔衝出黎都冇人會笑你
不嬲覺得 asso HD 升上 ugc 啲人係認真好多
老實講咁介意出身做乜?入得返 ugc 邊撚個理你咩出身 最尾咪又係同一張沙紙
利申 AL jupas 直上
老實講咁介意出身做乜?入得返 ugc 邊撚個理你咩出身 最尾咪又係同一張沙紙

CV上面大大隻字印住asshole

CV上面大大隻字印住asshole

讀asshole就好似接受黥刑咁
一世印喺份CV度
又故意開post撚asso仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞