asso學生等於垃圾?

594 回覆
788 Like 463 Dislike
如果人人天生個腦、資源係一樣既,我就覺得用同一個制度考公平,但係世界偏偏唔係咁 正正係咁,李嘉誠先有禁多奴工俾佢享用,世界先會維持到正常。
回返前面幾位,若要每個人都能公平地競爭,請先要改變這個社會運行的方式
如果人人天生個腦、資源係一樣既,我就覺得用同一個制度考公平,但係世界偏偏唔係咁 正正係咁,李嘉誠先有禁多奴工俾佢享用,世界先會維持到正常。
回返前面幾位,若要每個人都能公平地競爭,請先要改變這個社會運行的方式

咁大學本身就係要比班有腦嘅人讀
所以連公開試都考唔掂嗰堆弱智asshole仔根本就唔應該入u

所以連公開試都考唔掂嗰堆弱智asshole仔根本就唔應該入u

咩呀
班asso仔話自己考唔掂dse
唔代表無資格入大學嫁
我考唔掂tsa有冇資格做ao

咩呀
班asso仔話自己考唔掂dse
唔代表無資格入大學嫁
我考唔掂tsa有冇資格做ao

駁5刀
fail咗智力測驗都唔可以代表個人能力低

弊在依家無一個level係同大學同一等級既物體可以證明唔係一定要上大學先係有智慧既象徵呢。點解考試背書比較好既人就等於有腦既人?點解考唔掂公開試果堆就係弱智呢?
如果你有咁既想法只能夠覺得你思想好狹窄

咁如果霍金無晒d儀器輔助佢,佢係咪連弱智都不如?

弊在依家無一個level係同大學同一等級既物體可以證明唔係一定要上大學先係有智慧既象徵呢。點解考試背書比較好既人就等於有腦既人?點解考唔掂公開試果堆就係弱智呢?

考試背書?
你試下al d理科係唔係背書就得?
al 連中史都要考分析能力
考唔掂代表咩?代表你渣
連dse都考唔掂又代表咩?
代表你唔係讀書既材料
唔係讀書材料仲想博大霧讀大學?
好心咪能咁多藉口啦。
讀唔成書咪認囉。 比人笑下係垃圾有撚所謂咩。
如果asshole 升ugc 真係咁勁。人人都認同既話就唔會有呢個post 啦。
事實就係除左assohole 仔自己本身, 其他人都會認為al dse 直入ugc 先係皇者。 assohole 仔只係走後門既垃圾, 呢樣野係大部份人都預設左架啦。

仲有。 asshole 仔讀唔到mbbs, llb, dental. 講左d咩自己諗
屌,你話dse係一個評核唔公平
咁non ju成績=門檻,咪又係靠interview
咁interview能力差唔代表我其他差?你non ju in衰左咁同prof講呀
asso唔係問題 唔撚承認自己失敗嘅asso仔咪有問題囉
你放榜前係咪預左自己dse失敗,講定dse係唔公平一條formula去考全部人?
梗係衰左先講啦
唔通你best5 30仲會話dse唔公平咩
做asso仔就認,仲講on9野只會更加無料
利申:2015dse asso仔,已入hku,我承認我dse係衰左,但係我問題 唔會走去怪個制度

咁撚霸氣 正評

你講得出dse係背書就搞得掂呢句嘢
就知仔dse肯定好L低分
dse已經成日比人屌出得太淺
根本智力正常嘅人就算唔温書去考都輕鬆廿分以上
連咁淺嘅試都考唔掂嘅人
除咗弱智之外
仲可以有乜原因呢
咁interview能力差唔代表我其他差?你non ju in衰左咁同prof講呀
你放榜前係咪預左自己dse失敗,講定dse係唔公平一條formula去考全部人?
梗係衰左先講啦
利申:2015dse asso仔,已入hku,我承認我dse係衰左,但係我問題 唔會走去怪個制度

咁撚霸氣 正評

asso仔黎講佢都算有自知之明
梗係衰左先講啦

咁撚霸氣 正評

asso仔黎講佢都算有自知之明

係有部份asshole 仔明明係垃圾,比人話,又唔服氣。 先顯得上面位霸氣 asshole 仔正常
其實以我所見asso升大學班人反而係學習能力廢啲
因為asso兩年慣左睇gpa做人,好睇重啲成績e.g. Assignment lab report midterm
你叫佢地活學活用真係差啲 會成日話無教過

再者,asso入u班人語文能力真係好差
做group project 最驚呢班人
Material又唔識睇 傾計要釋中文比佢聽
Present又口窒窒
dse 入到u 咪又係垃圾級別 腦荀都未生埋 反而以前 AL 入個堆就高質
其實以我所見asso升大學班人反而係學習能力廢啲
因為asso兩年慣左睇gpa做人,好睇重啲成績e.g. Assignment lab report midterm
你叫佢地活學活用真係差啲 會成日話無教過

再者,asso入u班人語文能力真係好差
做group project 最驚呢班人
Material又唔識睇 傾計要釋中文比佢聽
Present又口窒窒

牙穌仔present 最中意拎住張紙讀。
點知攪到仲口窒窒 好似讀書咁
利申。present 從來唔拎稿
dse 入到u 咪又係垃圾級別 腦荀都未生埋 反而以前 AL 入個堆就高質

cant agger anymore
梗係衰左先講啦

我都係2015 DSE,因為中文太垃圾,入asso,已入hku
利申:best5 25
高分低能入到大學
有機會緊係要踩下其他入唔到大學既人嫁啦
唔係到時出到黎就冇機會嫁啦
體諒下人
利申。諗起個M記都入唔到既碩士BB
高分低能入到大學
有機會緊係要踩下其他入唔到大學既人嫁啦
體諒下人

低分低能入到大學
有機會緊係要踩下其他入到大學既人嫁啦
體諒下人
我想問啲直必
點解覺得一個試就夠說服一個人叻定蠢?

咁果啲由asso上,讀到master甚至phd既又點計?都係廢既?
考得掂dse唔一定勁,但考唔掂一定係垃圾
的確係垃圾
我想問啲直必
點解覺得一個試就夠說服一個人叻定蠢?

咁果啲由asso上,讀到master甚至phd既又點計?都係廢既?

係垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞