asso學生等於垃圾?

594 回覆
788 Like 463 Dislike
見過dse低分過我,asso 爆4上hku

我懷疑成日寸asso 嘅人一係水泡科,一係大學都冇得讀

一係讀到要比迫quit u

asshole仔打飛機打到精蟲上腦
竟然幻想其他人係因為葡萄你哋有得讀asshole先攻擊你班辣殺
坦白講asso仔正正常常安份守己咁讀邊有人會笑你
係成日有班人衝出黎柒踩番jupas入u嘅轉頭
仲有唔好神化asso仔講到個個都好勤力好大競爭咁
兩個中學同學dse19,20分入到去hea住讀都3.9
有個15分英文得3嘅入到去都有3.5仲要grp proj carry人

仲未計學店本身就係派grade
考次mt大半班擺A
根本智力正常嘅入到去成績都一定唔差

上個sem有日day off屎忽痕去左sit asso堂
下晝堂成個lecture 10個人都冇
啲人Present連完整一句英文都講唔到
講到一半自己係到笑
樓豬仲好意思話asso仔個個好勤力個個發奮讀書?

仲有樓豬一開始假設埋jupas入u一定係9fing淨係識玩
唔該得閒入科大行番轉
Liba lc冇人嘅話我即刻喺蘑菇跳落去

利申: jupas入科大

ching sick ball
連登好多asso
asso係垃圾
利申:埃大

勿認真啦,有努力過咩得囉,不過non jupas語文能力真係差啲
垃唔垃圾睇你出黎搵幾錢,GPA, 邊個care #tongue2#lm
咁低能嘅dse都考唔好

你都識話低能,所以呢個考試係有效分辨學生能力?

屌得好應
坦白講asso仔正正常常安份守己咁讀邊有人會笑你
係成日有班人衝出黎柒踩番jupas入u嘅轉頭
仲有唔好神化asso仔講到個個都好勤力好大競爭咁
兩個中學同學dse19,20分入到去hea住讀都3.9
有個15分英文得3嘅入到去都有3.5仲要grp proj carry人
仲未計學店本身就係派grade
考次mt大半班擺A
根本智力正常嘅入到去成績都一定唔差

上個sem有日day off屎忽痕去左sit asso堂
下晝堂成個lecture 10個人都冇
啲人Present連完整一句英文都講唔到
講到一半自己係到笑
樓豬仲好意思話asso仔個個好勤力個個發奮讀書?

仲有樓豬一開始假設埋jupas入u一定係9fing淨係識玩
唔該得閒入科大行番轉
Liba lc冇人嘅話我即刻喺蘑菇跳落去

利申: jupas入科大

d人經常話教嘅野好難 成日爛grade 又無女仔科大其實係咪好似傳聞中咁慘?

未讀過其他u就唔評論教得難唔難啦
Science engine嗰邊會慘啲
聽講啲野都幾深 仲要比nds屈grade
Business呢邊就一般
Year1好多野中學都教過
同埋business school其實係女多過男

個人認為科大chur在個氣氛同風氣
大部分人開口埋口都係mt, sd, gpa, intern
上堂講食飯講出街講
甚至sem break去旅行落機第一時間係check grade
即使你係hea底都會感受到嗰種壓迫感
識真asso真係好淺 考前讀一讀個grade都巳經唔差 唔明d人點解讀到死咁都唔識
利申讀過asso, jupas夠分入3大但炒中文,最後考gce入u
咁低能嘅dse都考唔好

你都識話低能,所以呢個考試係有效分辨學生能力?

屌得好應

有效分辨架 咁撚低能既試你都考唔掂咪即係分得出弱智同正常人 咁正常人咪入u 弱智仔咪讀asshole hd i大同用ph1既心情做鍵盤戰士囉 咁都諗唔通睇黎你直程唔啱讀書

ching所言甚是
見到樓主話,公開試考得好=識背書,識考試,已經唔洗討論

啱架 入得asshole hd i大都係無理解能力既傻鳩 對佢地黎講 讀書就係瘋狂鳩背 IQ全部唔到100

讀得asshole嘅9成9都係弱智
答案 係
Al年代既asso而又上得返大學既其實唔差,畢竟al以考試黎計太難,失手真係唔出奇
但而家個試咁撚易,肯努力實得你都係入唔到,咁不如算鳩數啦
ASSO 真係無用
講學術已經唔夠大學生黎
講做野又唔夠IVE勁
好難叫人睇得起你asso仔

再者 dse考既野本身唔係難
英文係基本語文能力 你連3都無
好難說服到人你handle 到大學英文
我甚至懷疑無3個堆人 佢地要用google translate先睇得明論文同notes

數學都係d基本邏輯同圖形
m12已經唔係必修科
根本數學低過4 佢邏輯思維又係有問題 甚至無去操卷

中文 通識不予置評
選修科 又係難過ce少少 甚至乎係你強項 (除非你on9文科人take science)

係大學收生最低要求4C1X既情況下 你只要有大概廿分 即係平均每科拎隻4 都已經有大學肯收你

係咁低要求既環境下 你都考得差入asso 叫人點睇得起你
我係老世都唔請asso仔啦 請個ive起碼都交到d貨仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞